‘Ik weet dat de interesse van Standard gevoelig ligt’

Racing Genk walste als een stoomtrein door zijn poule in play-off 2 en mag zich opmaken voor de dubbele confrontatie met Westerlo. Dé revelatie tijdens een al bij al belabberd seizoen is de jonge Kevin De Bruyne (18).

Zijn jullie tevreden met Westerlo als tegenstander in die finale van play-off 2?

Kevin De Bruyne: “We mogen ze zeker niet onderschatten. Westerlo heeft in zijn groep bewezen dat ze heel ver kunnen raken, als ze ergens hun zinnen op zetten.”

Het ging wel heel makkelijk voor jullie. En dat in een groep met Standard en Germinal Beerschot …

“Niemand had verwacht dat we 16 op 18 zouden halen. Waar het in de reguliere competitie soms stroef liep, ging het nu wel vlot. Als groep hebben we duidelijk progressie gemaakt tijdens het seizoen.”

Jij hebt ook een bijzondere evolutie doorgemaakt. In het begin van het seizoen mocht je af en toe eens invallen, nu ben je basisspeler.

“Ik ben heel tevreden met die evolutie. Voor het seizoen had ik er wel op gehoopt, maar ik dacht niet dat ik effectief basisspeler zou worden. Toch heb ik nog veel werk vooraleer ik écht een complete speler word.”

Hoe lang blijf je nog bij Genk?

“Daar denk ik eerlijk gezegd nu nog niet aan. Er zijn eerst nog twee of drie weken play-offwedstrijden en daarna ga ik met nationale ploeg U19 naar Kroatië, een kwalificatietoernooi voor het EK.”

Je zit ook in de ruime voorselectie van de A-ploeg voor de oefenwedstrijd tegen Bulgarije …

“Het is mooi dat je op je 18e al bij die grote groep van potentiële Rode Duivels zit, maar ik wil stap voor stap gaan. Ik ga er dus voorlopig van uit dat ik op 19 mei niet tegen Bulgarije, maar tegen de -19 van Kroatië speel.”

Speelt het feit dat Racing Genk al dan niet een Europees ticket haalt, mee in jouw beslissing om te blijven of niet? Anderlecht speelt misschien wel in de Cham-pions League…

“Niet echt. Als we met Genk Europees mogen spelen, dan moeten we sowieso nog door twee lastige voorrondes vooraleer we in de poulefase van de Europa League raken. Waar ik ook zal voetballen volgend jaar, het belangrijkste is dat ik toch een beetje aan spelen toekom.”

Slotvraagje: ook Standard is geïnteresseerd. Voel je er iets voor om in de voetsporen van Steven Defour te treden?

“Ik weet dat dat heel gevoelig ligt. Zoals ik zei, ik ben nu nog niet echt bezig met een transfer. In principe lig ik nog twee jaar onder contract bij Racing Genk. De zomer zal wel raad brengen.” S

BREGT VERMEULEN

‘Waar ik ook zal voetballen, ik wil aan spelen toekomen.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier