Kevin Reeves

BELGIË-ENGELAND 1-0: 3e groepsfasewedstrijd op 28 juni in Kaliningrad © BELGAIMAGE

hoofdscout Crystal Palace

‘Ten eerste: dit was een moeilijk te beoordelen wedstrijd. Door de vele wijzigingen bij beide ploegen en vooral de speculaties vooraf over wat er met het oog op het vervolg van het toernooi het beste resultaat zou zijn in deze derde poulewedstrijd, om als eerste of als tweede te eindigen in de groep, was dit een vreemde match. We kennen niet de precieze psychologische benadering van de teams ervan. In elk geval zagen we dat de shadow players van België het beter deden dan die van Engeland. De Rode Duivels waren de beste ploeg en verdienden te winnen.

‘Ten tweede: de rijkdom van de Belgen is groot. Het was duidelijk dat ook de shadow players van België heel goed wisten wat ze tactisch moesten doen. Maar deze wedstrijd liet vooral nog eens zien hoe sterk jullie selectie in de breedte is. Vooral de offensieve weelde is enorm. Ik denk dat er niemand in Europa beschikt over vier centrumspitsen van het kaliber Lukaku, Batshuayi, Benteke en Origi. Dat die laatste twee er in Rusland niet bij zijn, komt door de zorg voor evenwicht van Roberto Martínez en de grote rijkdom aan offensieve kwaliteit op de posities achter de diepe spits. Zie in deze wedstrijd onder meer de winning goal van Januzaj. Het is een uitzonderlijke selectie met uitzonderlijke spelers, een selectie van spelers bij wie het goed zit in het hoofd en met veel ervaring in vooral de Premier League.

Niemand in Europa beschikt over vier centrumspitsen van het kaliber Lukaku, Batshuayi, Benteke en Origi.’ Kevin Reeves

‘Ten derde: Roberto Martínez is een topcoach. België wint met het maximum van de punten zijn poule en dat is voor mij alweer een bevestiging van wat ik al wist: Martínez is een topcoach. Ik werkte tien jaar met hem samen – bij Swansea, bij Wigan en bij Everton – en ik weet hoe goed hij is. Hij is een uitstekende tacticus, wat hij in zijn spelerscarrière als verdedigende middenvelder ook al was, hij weet een manier te vinden om te winnen, met een constructieve benadering van het spel en een enorme honger om bij te leren. Hij bezit goeie managementkwaliteiten, gaat op de juiste manier met spelers om en blijft helder onder druk. Hoe hij nu bij België absolute topspelers in zijn plan past en hen erin laat geloven, vind ik een fantastische prestatie.’

België-Engeland 1-0

DOELPUNTEN: 50′ Januzaj 1-0

GEEL: 19′ Tielemans, 32′ Dendoncker

Kevin Reeves

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier