‘Iedereen is bang van ons’

Zijn contract liep normaal dit seizoen af, maar eind januari tekende Kevin Roelandts bij tot 2012. “Zulte Waregem is een ploeg die steeds groeit en ambitie heeft, daar kan ik mij in vinden. De club was tevreden en ik ook, dus er was geen reden om hier te vertrekken.” Sportief gaat alles voor de wind: de kans dat Zulte Waregem play-off 1 haalt, wordt steeds groter.

Die play-off 1 is zo goed als binnen.

Kevin Roelandts: “Na de winterstop werd duidelijk dat we in totaal 44 punten moesten halen om zeker te zijn van play-off 1, dat is dus een haalbare kaart. De statistieken mogen dan wel in ons voordeel spreken, geen enkele van de resterende wedstrijden is een cadeau. We hebben de perfecte uitgangspositie, alles ligt nog in onze handen, maar iedereen kan van iedereen winnen. De ploegen staan dicht op elkaar dus we moeten de komende weken paraat staan.”

Wat verwacht je van de play-off 1?

“Dat hangt ervan af hoeveel punten we nu nog sprokkelen. Hoe dichter we bij Gent kunnen staan, hoe meer mogelijkheden er zijn. Als de kloof niet te groot wordt met nummer drie, is Europees voetbal zelfs mogelijk.”

Wordt het belang van Berrier en Chevalier overschat?

“Dat denk ik niet. Teddy(Chevalier, nvdr) is nieuw, scoort in zijn eerste seizoen tien keer en heeft een lading assists. Ook Frank (Berrier, nvdr) is heel belangrijk voor Zulte Waregem en bevestigt zijn sterke seizoen van vorig jaar.”

Spelen ze bliksemafleider voor jou? Je scoort opvallend minder.

“Ja, maar dat ligt ook aan het systeem. We spelen nu met vijf aanvallende spelers, drie spitsen plus Frank en ik, dat was vorig jaar niet het geval. Ik moet meer verdedigen en zorgen voor meer evenwicht op het middenveld, dat is noodzakelijk in het belang van de ploeg. Daardoor kom ik minder in de box en speel ik minder opvallend.”

Val je niet liever aan?

“Ja, dat ligt in mijn natuur. Op Gent speel ik aanvallender en ligt mijn rendement meteen hoger. De trainer kiest de opstelling en hij maakt goeie keuzes, want we staan bovenaan.”

Ben je voor jezelf tevreden over dit seizoen?

“Ik denk dat ik een gewoon seizoen speel, niet super en niet slecht. Maar een gewoon seizoen vind ik te weinig.”

Is Zulte Waregem een subtopper?

“Ja, de vorige jaren eindigden we zevende en vijfde. Drie of vier jaar geleden waren we nog een grijze muis en zei iedereen dat we verdedigend speelden, maar nu is iedereen bang van Zulte Waregem.” S

JEF KERREMANS

‘Ik speel een gewoon seizoen, dat is te weinig.’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier