Motorcrosser Kevin Strijbos staat met zijn Suzuki momenteel vierde in de MX1-WK-tussenstand. In Groot-Brittannië dit weekend hoopt hij even goed te doen als vorig jaar in augustus, toen hij als tweede eindigde.

Woensdag 14 mei 08:00

De wekker gaat, tijd om op te staan en te ontbijten. Op het menu staat een glas water, in combinatie met wat fruit, yoghurt en müsli. Ondertussen kijk ik een beetje naar mijn laptop, op zoek naar actualiteit en surf ik naar wat motorcrosssites.

09:00

Vooraleer ik naar de gym trek, nog snel even de armspieren testen door het gras te maaien. Aangezien het nog droog is en er regen werd voorspeld later op de dag, het perfecte moment om alles eens kort te zetten.

10:00

De fitnesszaal opent haar deuren. Samen met mijn trainer Yves Demeulemeester doe ik wat stabiliteitsoefeningen. We gaan niet al te zwaar te werk, omdat ik ook nog op de motor moet straks. Na een uurtje zit die training erop.

11:30

Korte pitstop thuis. Mijn spullen worden in mijn sporttas gestoken. Ik let erop dat ik zeker niets vergeet.

11:50

De teambus is er, met Joël Smets. We trekken naar het Nederlandse Berghem om daar in Noord-Brabant te trainen. Onderweg stoppen we even aan een broodjeszaak. Ik bestel een smos kip hawaï. Hoe dichter we het circuit naderen, hoe donkerder de wolken worden. Op vijf minuten van onze locatie valt de regen plots met bakken uit de lucht.

13:00

Teleurstelling, want er hangt een bordje met het opschrift gesloten. Heel vreemd, want op de website was er niks vermeld. Bovendien lag het circuit er gewoon goed bij. We bellen nog even rond voor een alternatief, maar overal krijgen we een negatief antwoord door de wateroverlast. We keren dus ontgoocheld terug naar huis.

13:20

Na overleg met Joël besluiten we te gaan bmx’en, want dat is een sport die dicht aanleunt bij motorcross.

14:40

Ik sta klaar om te vertrekken naar het circuit in Dessel, steek mijn bmx in mijn Mercedes Vito, maar een onweer verstoort alweer onze planning. Een telefoontje met Joël leert me dat ik beter wat aan interval doe op de rollen.

15:15

We kruipen op onze fiets, ik vind snel de juiste kracht en begin aan een sessie van anderhalf uur. Ondertussen bekijk ik een film.

17:30

Mijn vriendin Yentl roept me uit de douche, want het avondeten is al klaar. Rijst met verse groenten in de wok, vergezeld van stukjes steak en een wijnsaus. Heerlijk, echt een aanrader.

19:00

Na het helpen opruimen is het tijd voor tv en het nieuws van de dag. Daarna kijken we samen naar een leuke film, inclusief een lekker ijsje.

22:15

We maken ons klaar om ons bed op te zoeken.

22:30

De lichten gaan uit, onze ogen vallen toe.

DOOR FRÉDÉRIC VANHEULE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier