Zelfs al was de spektakelwaarde van zijn ploeg sinds de competitiestart niet altijd even hoog, toch kijkt Kevin van Dessel naar eigen zeggen “redelijk veel” naar sport op televisie. “Maar eigenlijk valt dat al bij al nog mee”, verklaart de linksvoetige middenvelder van STVV. “Vorige week was er bijvoorbeeld de Champions League op dinsdag en woensdag, samen met de UEFA Cup op donderdag. Dan heb je een mooi aanbod. Naar alles kijk ik niet, ik probeer zo selectief mogelijk te kiezen voor bepaalde affiches. Het duel tussen Liverpool en Besiktas was bijvoorbeeld leuk door het aantal doelpunten. Maar ik genoot ook van het technisch verzorgd combinatievoetbal dat ze brachten. Een speciale voorkeur van zender heb ik niet. Het kan even goed KanaalTwee als de NOS zijn. Natuurlijk keek ik ook wel naar wat Anderlecht presteerde in de UEFA Cup bij het Deense Aalborg. (lacht) We hopen allemaal op goede Belgische prestaties, zodat onze coëfficiënt serieus omhoog kan gaan.”

De wedstrijden van de Nederlandse competitie, waar de uitgeweken Antwerpenaar lange tijd voor Roda JC speelde, volgt hij in het weekend. “Ik kan die live bekijken. Het gebeurt wel eens dat ik op zondag een duel van mijn oude ploeg meepik.”

Nederland is weer in de ban van het schaatsen. Zelfs Mart Smeets zakt af naar Thialf in Heerenveen om voor commentaar en analyses te zorgen. Die microbe heeft Van Dessel nog niet echt te pakken. “Ik ga er zeker niet speciaal tijd voor vrijmaken”, stelt hij. “Maar als ik tijdens het zappen hoor dat het er spannend aan toegaat, blijf je natuurlijk wel kijken. In Nederland leeft die sport ongelofelijk. Vooral in Noord-Nederland. Het is een passie, hé.”

Veel liever supportert de voormalige jeugdinternational voor Justine Henin, die vorige week bij de Masters aantrad in Madrid. “De beste sportambassadrice van ons land”, beweert Van Dessel. “Ze zorgt toch voor een speciale dimensie, beheerst eigenlijk alles. Want zowel technisch, tactisch, mentaal als conditioneel steekt ze boven haar tegenstand uit. Ik heb ook wel een boontje voor Roger Federer, een echte stilist én de meeste complete man. Een clash tussen hem en krachtpatser Rafael Nadal, die vooral uitblinkt op gravel, blijf ik geweldig vinden.”

Dat we tegenwoordig bijna dagelijks overstelpt worden door het veldrijden, vormt geen belemmering voor Van Dessel. “Het is leuk dat we die sport bijna volledig domineren. Dat moet kunnen, het toont aan dat wielrennen samen met voetbal bijzonder populair blijft in ons land.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier