Je hebt veel vrije tijd. Verveel je je soms ?

Vermits Genk een druk programma achter de rug heeft, blijft de vrije tijd toch redelijk beperkt. Wij trainen op maandag, dinsdag en donderdag twee keer en op vrijdag en zondag één keer. Reken daar zaterdag nog de match bij en woensdag blijft over als onze enige vrije dag. De tijd die dan nog overblijft, breng ik ofwel samen met Sofie door ofwel achter mijn computer. Ik heb net een nieuwe pc gekocht en moet dus nog veel uitproberen. Internet heb ik voorlopig niet, maar dat zal zeker nog komen.

Is het verschil tussen Westerlo en Genk groot ?

Ja, toch wel. De intensiteit op de trainingen van Genk ligt veel hoger. Er zit ook meer kwaliteit in de groep. Verder moest ik in het begin wennen aan het spelsysteem, maar dat heb ik ondertussen onder de knie. Ik heb me mijn overgang nog niet beklaagd.

Wie zou je wel eens willen ontmoeten ?

Goh, dat weet ik echt niet. Ik heb niet zoiets van : die wil ik wel eens ontmoeten, maar eerder van : tegen dié wil ik wel eens spelen. In de Champions League speelde ik al tegen Real en ik zou ook graag nog eens tegen de beste verdedigers van de wereld staan, zoals een Nesta, een Cannavaro… Gewoon, om mezelf te meten.

Je bent de zoon van Erwin Vandenbergh. Zie je dat als een voordeel of een nadeel ?

Het ‘zoon zijn van’ heeft zijn positieve en zijn negatieve kanten. Mijn vader zat natuurlijk in het wereldje en kon mij altijd goede raad geven. Vroeger was het veeleer een nadeel tijdens de wedstrijden, want wanneer ze wisten dat ik de ‘zoon van’ was, zetten ze meestal twee verdedigers tegen mij in plaats van één. Je weet natuurlijk ook wel dat ze de vergelijking zullen maken en nu gebeurt dat meer en meer, maar ik kan niet zeggen dat het me echt stoort.

Wat was de meest lachwekkende situatie waarin je je ooit bevond ?

Vorig jaar herinner ik me nog een situatie op training. We waren aan het trainen in de hoek van een veld waar ijzeren paaltjes rond stonden en Yves Serneels stond buiten om de bal terug te kaatsen. Op een gegeven moment speelt iemand de bal in op Yves, die achteruit loopt en recht op het paaltje trapt. Wij lagen allemaal plat van het lachen, maar Yves kon wel naar binnen met een dikke voet.

Hoe is de sfeer op Genk ?

Supergoed ! Alle nieuwe jongens vroegen zich in het begin van het seizoen natuurlijk af hoe het ging zijn, maar het is bij iedereen nog veel beter meegevallen dan we hadden durven denken. Wij zijn één grote familieclub !

Film of boek ?

( Heel overtuigd) Zeker film ! Ik heb bij mijn weten nooit echt een boek gelezen. Zelfs toen ik op school zat, vond ik altijd wel een achterpoortje om te ontsnappen. Er was altijd wel iemand anders die het boek al gelezen had, zodat ik dat niet meer hoefde te doen… ( lacht).

Ben je bereid om naar een club in gelijk welk land te trekken ?

Dat moet je natuurlijk afwegen wanneer de kans zich voordoet, maar ik zie mezelf eerlijk gezegd toch nooit naar een land als Israël of zo gaan om daar te voetballen. Dat lijkt me uitgesloten omdat je dan gewoon om problemen vraagt. Het moet toch nog een beetje veilig blijven, hé.

Wat indien het niet gelukt was als profvoetballer ?

Ik heb mijn diploma electromechanica, maar ik denk dat ik iets gedaan zou hebben als regentaat LO. Het is nooit de bedoeling geweest dat ik naar de universiteit zou gaan en met het diploma dat ik nu heb, kon ik in principe in het hoger nog heel veel richtingen uit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier