Adres: Sportpark 10 – Brasel, 2480 Dessel

Tel.: 014 37 53 90

Website: kfcdesselsport.be

E-mail: kfcdesselsport@kfcdesselsport

Twitter: Dessel–Sport

Facebook: KFC Dessel Sport

Voorzitter dagelijks bestuur: Willy Mermans

Algemeen Secretaris: Ludwig Wils

Stadion: Armand Melis

Capaciteit: 4284plaatsen

Sponsors: Tuytelaers Natuursteen, Hout Feyen, Hemelaers Glas, Saller, MHB

Budget: 1,2 miljoen euro

STERKTES EN ZWAKTES

Vorig seizoen eindigde Dessel op een teleurstellende vijftiende plek. Vooral in het offensieve compartiment liep het mank. Stein Huysegems werd gaandeweg het seizoen ingehaald om aan dat euvel te verhelpen, maar al snel viel hij uit met een blessure. Ook dit seizoen wordt nog amper op hem gerekend. Ter vervanging trok Dessel de portemonnee open om Kevin Vandenbergh bij Westerlo weg te plukken. Ook achterin en op het middenveld werden behoorlijk wat gereputeerde mannen aangetrokken: Dreesen (ex-Lierse en Club Brugge), Janssens (ex-Cercle Brugge) en Hairemans (ex-Lierse). Met ook nog het ontbolsterende talent van draaischijf Sols moet dat een elftal zijn dat in een 4-4-2 zijn wil kan opleggen en in een 4-5-1 een hecht blok kan vormen.

VEDETTE

Kevin Vandenbergh (32) bewees al op jonge leeftijd een echte killer te zijn, net als zijn vader Erwin. Bij Westerlo en Genk was hij telkens goed voor meer dan tien goals per seizoen. Maar dan stokte de machine. Zowel bij Utrecht, Germinal Beerschot en KV Mechelen als bij Westerlo geraakte hij nooit meer op het voorplan. Bij Westerlo moest hij ondanks een nog lopend contract weg. Kan VDB nog een laatste keer vlammen? Het is de vraag die de Desselse achterban zich ook stelt.

TRAINER

Bart Wilmssen speelde bij SK Lierse en Westerlo, nadien werd hij coach van Hoogstraten en Antwerp. Daarna bouwde hij een aardige reputatie op als beloftecoach bij Club Brugge. Ook bij Dessel toont hij goed overweg te kunnen met jong talent. Vorig jaar presteerde zijn ploeg matig, maar toch geniet hij de volle steun van het bestuur. Zijn zin voor discipline en zijn arbeidsethos zitten daar voor veel tussen.

AMBITIE

Met enkele zware investeringen maakt Dessel zijn doelstelling meer dan duidelijk: het wil straks bij de hervorming van tweede klasse bij de elite van profclubs horen. De club zal sowieso beter voor de dag komen dan vorig seizoen, al kan de zware competitiestart (Cercle, Antwerp, Union, Eupen) roet in het eten gooien.

IN

Hairemans (KSK Heist), Kevelaerts (SK Sint-Niklaas), Jaeken, Marchandise Rommens en Vandenbergh (Westerlo), Erivelton (RC Mechelen), Janssens (Eendracht Aalst), Dreesen (Ross County FC, Sch), Mariën (Club Brugge), Wanduka (US Ivry, Fra).

OUT

Bastiaens & Vervoort (KFC Oosterzonen), Wertelaers (Bocholter VV), Roy Meeus (LA Galaxy, VS), Petersen (Cappellen VV), Van Staay (KFC Witgoor Sport), Reniers (Achilles Veen, Ned), Van Belle (KSK Heist).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier