Ariël Jacobs herinnert zich nog goed toen hij in zijn laatste weken als trainer van La Louvière (voorjaar 2004) naar Lokeren moest en iemand hem na de opwarming toeriep : “Ariël, ik bel u nog !” Het was Roger Lambrecht en de binnen gehoorsafstand staande Franky Van der Elst wist meteen hoe laat het was. Om maar te zeggen : de appreciatie van de Lokerenvoorzitter voor de bijna 53-jarige Jacobs is niet nieuw. Beide partijen raakten het vorige week eens over een contract van drie jaar. Rudi Cossey keert terug naar zijn rol van assistent.

Jacobs : “Ik hoor zeggen dat de drang naar het veld te groot was, dat het een obsessie was geworden voor mij. Dat klopt niet. Wel is het zo dat ik het veld nooit vaarwel heb gezegd. Ik heb een terugkeer nooit uitgesloten. Had ik nu geen aanbiedingen gekregen, was het definitief gedaan geweest. En had ik de voorstellen van Moeskroen en Lokeren openlijk naast mij neergelegd, zou er ook nooit nog een club gekomen zijn. Trouwens, het is merkwaardig dat ik nu plots wél die kans krijg, en na mijn vertrek bij La Louvière niet, bovendien zonder dat er ooit een makelaar met mij heeft geleurd.”

Jacobs was twee seizoenen technisch directeur van RC Genk, waar hij een contract van onbepaalde duur had. In Lokeren zal hij zich geenszins op het terrein van sportief manager Willy Verhoost begeven, zegt hij. “Ik heb de voorzitter wel gezegd dat ik één keer per week samen wil zitten met de jeugdcoördinator en de trainer van de beloften. Dat lijkt mij normaal, en Lambrecht ook, maar toch viel hij er bijna van achterover : weinig trainers vinden het blijkbaar bij hun job horen. Wat mij nu al opvalt, zijn de rust rond de ploeg en de vastberadenheid van de voorzitter. Hij weet heel goed wat de ploeg nodig heeft. Carlos en Bancé worden de twee steunpilaren. Verder zoeken ze een nummer tien, een nummer zeven voor de rechterflank, en er is een overvloed van centrale middenvelders.”

Jacobs start met de trainingen in Lokeren op 20 juni. In het weekend werden de laatste obstakels geruimd met zowel Genk als Lokeren. “Vaessen heeft er alles aan gedaan om mij op andere gedachten te brengen,” zegt hij, “maar ik had mijn beslissing genomen.” Als alles volgens plan verloopt, volgt Willy Reynders, achtereenvolgens Afrikascout, hoofdtrainer en hoofd opleidingen bij Lokeren, hem op. Ook Herman Vermeulen, in februari ontslagen bij Sint-Truiden en een goede kennis van Vaessen, was in beeld, maar voorbarige geruchten over een vertrek naar het Griekse Olympiacos Piraeus van Trond Sollied, brachten Vaessen aan het twijfelen.

JH

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier