Hoe heb je Domenico leren kennen ?

Dat was in Hengelhoef. Domenico woonde in Houthalen en mijn grootouders hadden een caravan in Hengelhoef, waar ik elk weekend mee naartoe ging. Eigenlijk ben ik van Antwerpen afkomstig, dat is dus niet echt bij de deur. Ondertussen zijn wij al zestien jaar samen en al tien jaar getrouwd.

Volg je de modetrends ?

Toch wel een beetje, ja. Ik hou van mode, maar ik zal niet alles klakkeloos volgen. Ik ga ook redelijk vaak winkelen. Volgens Domenico zelfs een beetje te vaak ( lacht). Tegenwoordig ga ik zelfs vaak alleen shoppen.

Waar ben je overdag zoal mee bezig ?

Vooral met het huishouden en de kinderen. Bovendien ga ik ook nog halftijds werken. Ik werk in een bibliotheek, hoewel ik vroeger informatica gestudeerd heb op A2-niveau. Ik kende Domenico al van mijn vijftiende en zag het niet zitten om nog eens drie jaar verder te studeren. Momenteel gebruik ik de computer wel voor het werk, maar ik ben zeker geen computerfreak. Dat ben ik trouwens nooit geweest en misschien heeft dat me ook wel tegengehouden om een job te zoeken in die sector.

Ben je zelf sportief ?

Ja. Ik doe aerobic en oefen ook veel thuis op de hometrainer. De kinderen zijn ook sportief. Fabio is vijf en hij turnt, zwemt en voetbalt. Livio is nog wat klein, maar hij kan amper wachten tot hij met zijn broer meekan. Momenteel gaat hij alleen nog maar turnen, want voor de rest is hij nog te jong. Wij vinden het belangrijk dat de jongens aan sport doen. Het is goed voor hun motoriek en hun fitheid. Wij letten erop dat ze niet te veel tv kijken of computerspelletjes spelen. Ze mogen dat wel, maar met mate.

Wat zijn Domenico’s goede eigenschappen ?

( Domenico : “Moet ik eventjes weggaan ?”) ( Kim lacht) Zeker een goede is dat hij altijd opgewekt is. Het nadeel is dan wel dat als hij dan toch eens wat minder goed gezind is, ik het daar heel moeilijk mee heb. Ik maak me dan onmiddellijk zorgen en wil weten wat er scheelt. Hij staat ook altijd voor anderen klaar, soms zelfs een beetje te vaak. Zijn ouders hebben dat ook. Ze zullen altijd zichzelf op de achtergrond zetten om anderen eerst te helpen. Soms zeg ik dan wel eens dat hij ook eens aan zichzelf moet denken en niet alleen aan de anderen. Domenico is soms gewoon te goed. Als we bijvoorbeeld gaan eten en het heeft ons niet gesmaakt, zeg ik dat ook, terwijl Domenico nog altijd zal zeggen dat het lekker was, gewoon om de mensen in kwestie niet te kwetsen.

Voor wie heb je bewondering ?

Voor leerkrachten, enorm, zeker nu ik zelf kinderen heb. Een hele dag met kinderen bezig zijn. Je moet er enorm veel geduld voor hebben, denk ik. Als ik Fabio en Livio soms bezig zie… En dan te bedenken dat leerkrachten op school zo’n vijfentwintig exemplaren kunnen doen luisteren en bovendien nog iets kunnen bijbrengen.

Zon of sneeuw ?

Ik heb allebei graag ! Als de zomer even bezig is, verlang ik soms wel naar de knusheid van de winter, maar omgekeerd kan ik in de winter ook verlangen naar de zomerse zon. Ik heb dus geen echte voorkeur. Mocht het hier twaalf maanden aan een stuk mooi weer zijn, zou ik de winter en de kou echt wel missen. Enkel van regen hou ik niet.

Favoriet land om op vakantie te gaan ?

We gaan eigenlijk het meeste naar Spanje, maar ik hou evenzeer van Italië. Het voordeel in Spanje is dat de hotels betere faciliteiten bieden. Het eten vind ik dan weer lekkerder in Italië. Ik hou van pasta. Domenico trouwens ook. Hij zou dat zonder problemen elke dag kunnen eten.

Helpt hij in het huishouden ?

Heel weinig, maar ik moet zeggen dat ik het hem ook niet vraag. Hij zal wel de tafel mee afruimen als we gedaan hebben met eten, maar poetsen, nee, dat niet. Hij helpt wel met de kinderen en werkt ook in de tuin.

door Ilse Peleman

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier