Alain Courtois verzamelde op geregelde tijdstippen de belangrijkste commerciële partners van Anderlecht rond de tafel. Schoven dan aan: Fortis, Adidas, Belgacom, NMBS, Coca-Cola, Opel en Mastercard. Bij zulke gelegenheden hoorde hij nogal wat klachten die deze bedrijven vroeger al intern hadden aangekaart, zonder dat er evenwel iets aan werd gedaan. Met het vertrek van Alain Courtois vrezen zij nu elk aanspreekpunt kwijt te zijn.

In vergelijking met wat ze bij andere clubs en evenementen aangeboden krijgen, beoordelen de commerciële partners de verhouding prijs-kwaliteit in de loges van Anderlecht als niet waardevol. Lekkere wijn, maar te duur, en het eten kan veel beter. Amuse-geules die nauwelijks weghappen zonder dat je het geweten hebt, een armtierig plakje kaas als nagerecht: nee, dan zijn ze voor 2500 oude franken per persoon elders beter gewend. Bovendien is de bediening vaak eentalig Frans, wat heel wat mensen stoort omdat bedrijven hun klanten in de beste omstandigheden willen ontvangen.

Het is het eigen cateringbedrijf van Saint-Guidon dat in het Vanden Stockstadion een restaurant met één ster uitbaat en er op wedstrijddagen de service verzorgt. Dat laatste in samenwerking met het Tongerse Carpe Diem, dat drie jaar geleden het contract van Sabena overnam en de seathouders van eten voorziet. Carpe Diem zet vijftien koks in, die op wedstrijddagen één van de twee keukens mogen gebruiken en de kosten factureren aan de nv Saint-Guidon. Het personeel wordt door interim-kantoren geleverd, met als gevolg een steeds wisselende bezetting én kwaliteit. Alleen voor internationale wedstrijden en heel occasioneel voor een competitiematch worden er voor de bediening studenten van de Koksijdse hotelschool ingezet.

De cateringactiviteiten van Anderlecht zijn ondergebracht in de nv Saint-Guidon, met als voorzitter Roger Vanden Stock, gedelegeerd bestuurder Michel Verschueren, en de bestuurders Charles Berden en Philippe Collin. Het boekjaar 2001 werd volgens de jaarrekening afgesloten met een winst van 87.432,05 euro. Maar omdat er van het vorige boekjaar nog een te verwerken verlies van 50.818,17 euro stond, blijft de over te dragen winst beperkt tot 33.465,63 euro. Conclusie: echt winstgevend voor Anderlecht is de catering niet, ondanks uitverkochte seats en tal van evenementen in tribune 4.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier