KMSK Deinze

Sterktes & zwaktes

De Japans-Spaanse leiding haalde een dozijn nieuwe spelers en binnen het management zijn ze er zich van bewust dat een compleet nieuwe ploeg bouwen een zeker risico inhoudt. De verhouding tussen ervaren spelers en jonge gasten met een high potential zit anderzijds wel goed.

ambitie

Het bestuur tekende een masterplan uit over drie jaar met als einddoel de promotie naar de Jupiler Pro League. De titel pakken is dit seizoen nog geen must en toch zal de druk op de schouders van de nieuwe trainer Takahisa Shiraishi redelijk groot zijn. Shiraishi heeft als hoofdtrainer geen ervaring op het hoogste niveau en hij moest op korte tijd een volledig nieuw elftal inpassen. Het voordeel is wel dat Deinze als een van de weinige ploegen zijn transferhuiswerk vroeg in de voorbereiding af had.

analyse

Een investeringsgroep uit Singapore, een Belgische voorzitter, een Spaanse sportief directeur, een Japanse trainer, een overwegend Spaanse technische staf en een spelersgroep afkomstig uit alle windstreken. Deinze is zonder twijfel de belichaming van de globaliseringsdrang van de ploegen uit de Challenger League. Terwijl Deinze een paar jaar geleden de Belgische voetbalhemel wilde bestormen met een ploeg bestaande uit overwegend Vlaamse en Belgische voetballers, is nationaliteit in het beleid onder impuls van ACA Football Partners slechts een detail.

Met Mertens, Vandenberghe, Boone, Challouk en Tarfi verloor Deinze in het tussenseizoen op slag zijn Belgische ruggengraat. In hun plaats haalde sportief directeur Adrián Espárraga onder andere een aantal talentvolle Belgen (Carcela-Gonzalez en De Poorter) en enkele Spanjaarden uit lagere afdelingen die met hun mentaliteit, snelheid en duelkracht perfect passen bij het Belgische voetbal. Vooral van aanvallende middenvelder Moyita wordt veel verwacht.

KMSK Deinze

In/out

In

Gonzalo Almenara (Algeciras, Esp), Joachim Carcela-Gonzalez (RE Mouscron), Rousseau De Poorter (Zulte Waregem), Achraf El Bouchataoui (Feyenoord, Ned), Mamadou Koné (Eupen), Ignacio Miras (Linense, Esp), Teo Quintero (CE Sabadell, Esp), Sergio Moyita (Murcia, Esp), Kenneth Schuermans (Lierse), David Winke (Köln II, Ger)

OUT

Viktor Boone (Union), Youssef Challouk (Kortrijk), Michiel De Looze ( Knokke), Soufiane El Banouhi (Lokeren-Temse), Ruben Geeraerts (Knokke), Raphaël Lecomte (?), Lennart Mertens (Club NXT), Robbe Quirynen (Beerschot), Jelco Schamp (Hoek), Mehdi Tarfi (Lierse), Tom Vandenberghe (Kortrijk), Tim Verwaal (?)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier