KMSK Deinze

STERKTES & ZWAKTES

Sterke punt is dat de ‘vrij complete spits’ – dixit zijn trainer – Dylan De Belder (29), pas in augustus vorig jaar gekomen en goed voor 7 treffers in 21 duels, en koning van de beslissende passen Youssef Challouk (25) bleven. Beide spelers hadden zich in de kijker gespeeld van eersteklassers, maar beseften al snel dat hun inbreng daar minder groot zou zijn dan op het tweede niveau. Ook de verdere professionalisering die werd ingezet, was een argument dat hen overtuigde.

In eerste instantie werd defensief ingekocht, terwijl op het middenveld met Flavien Le Postollec (37, die T2 werd) wel een rustbrenger verdween. De vraag is of Djihad Bizimana, geen basispion bij Waasland-Beveren, die rol snel kan overnemen. Ook voorin zou iemand met snelheid nog bruikbaar zijn, naast targetman Lennart Mertens, de zwervende De Belder en de gemakkelijk ruimte zoekende Challouk.

TRAINER

Wim De Decker (39) volgde begin maart David Gevaert op, maar liet de trainingen en wedstrijden toen over aan assistent Cedric Vlaeminck. De gewezen controlerende middenvelder, die tot 2022 tekende, beperkte zijn sportieve rol tot observator. Later werd hij wel betrokken bij de fundamenten voor de uitbouw van een volwaardige profclub.

Met de oud-profs Pieterjan Monteyne, Le Postollec en Brian Vandenbussche (keepers) werd geïnvesteerd in knowhow, Frederik Bracke (R Union SG) vult de functie van performance coach in en Boris Roobaert blijft aan boord als videoanalist.

AMBITIE

Voorzitter Denijs Van De Weghe schuwt de grote uitspraken, want hij verwacht een fysiek zwaar seizoen. Beter doen dan vorig seizoen, waarin de Leieploeg vijfde eindigde in 1B, wordt het opzet. Vooral de verdere professionalisering van de clubwerking en de infrastructurele uitbouw krijgen de komende maanden grote aandacht. Marc Vanmaele (60, ex-Lokeren en Cercle Brugge) werd daarom binnengehaald als nieuwe CEO.

De kernen en teksten werden afgesloten op woensdag 14 juli

In/out

In

Nathan Fuakala (Club NXT), Djihad Bizimana (Waasland-Beveren), Denis Prisjinenko (K Beerschot VA), Christophe Janssens (KVC Westerlo), Tim Verwaal (Cercle Brugge), Jelco Schamp (SV Zulte Waregem).

Out

Flavien Le Postollec (gestopt), Gauthier Libbrecht (Mandel United), Vic Seurynck (KSC Dikkelvenne), Darko Van Rie, Renato Neto, Ronald Vargas, Mathias Schils, Seth De Witte, Niels De Schutter.

KMSK Deinze

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier