Een heel seizoen lang volgt Sport/Voetbal-magazine vier spelers, in goede en kwade dagen, bij voor- en tegenspoed, tot het tussenseizoen ons scheidt. Lees hun verhaal hier elke eerste woensdag van de maand.

Ronny Gaspercic, Westerlo

“Het begint een beetje te dagen, mentaal beleef ik momenteel niet de meest prettige momenten. Ik ben 100 procent fit, sta te popelen om weer aan spelen toe te komen, want ik wil me graag nog eens testen. Daarvoor moet ik wel een wedstrijd spelen. Het kost me toch iets te veel moeite om mijn oude niveau te halen. Ik moet eerlijk zijn voor mezelf en de technische staf. Daarom denk ik stilletjes toch aan een afscheid. De pijn is volledig weg, maar inzake souplesse en kracht sta ik niet waar ik had verhoopt. Ik voel duidelijk de oude dag. Het is moeilijk om dat te leren aanvaarden. In principe ben ik niet iemand die snel opgeeft, maar nu denk ik toch serieus om ermee te kappen.

“Ondertussen geniet ik liever nog even van de acties van Nabil Dirar. Voor zijn eigen ontwikkeling zou het goed zijn dat hij nog een paar jaar in België blijft en naar een topper vertrekt. Hij evolueerde de laatste maanden. Hij is niet langer de zaalvoetballer die hier toekwam. De mentaliteit van Nabil zit goed, hij wordt goed begeleid en kan uitpakken met een fabelachtige techniek. Alleen zijn positiespel bij balverlies moet nog beter, net als zijn scorend vermogen.”

Balans: 0 wedstrijden.

Killian Overmeire, Lokeren

“Die zege tegen Dender was meer dan broodnodig. Het betekende een fameuze opsteker. De staartploegen pakken immers ook punten. In principe mogen we niet meer in de problemen komen, daarom kijken we ook liever naar boven dan naar onder in het klassement. Het is onze bedoeling alsnog in de linkerkolom te eindigen, maar dan zullen we wel iets efficiënter moeten voetballen. Elke match spelen we vier tot vijf kansen bij mekaar, maar we hebben de grootste moeite om te scoren. We probeerden met Ouwo Moussa Maazou een nieuwe diepe spits uit. Hij is een stevige targetman, die de bal goed afschermt. De rest van de ploeg moet van zijn beukwerk kunnen profiteren.

“We trokken na de nederlaag op FC Brussels voor het eerst sinds lang ook nog eens op afzondering. Altijd leuk, want we konden op die manier ook wat aan teambuilding doen. Het is plezant om in het begin van de week je gedachten eens te verzetten in plaats van te blijven piekeren over de belabberde prestatie die je als ploeg leverde. De trainer had dat goed bekeken. Het deed deugd en zorgde voor de juiste reactie, want we wonnen! Ik hoop verder dat de jeugdspelers, die pas een profcontract kregen, zich kunnen doorzetten.”

Balans: 5 wedstrijden,

5 als titularis, 3 keer vervangen.

Issame Charai, KV Mechelen

“Mijn ontgoocheling is heel groot, want ik kom naar mijn gevoel gewoon te weinig aan spelen toe. Na mijn langdurige blessure – die voor mij serieus wat roet in het eten gooide – kreeg ik nog geen enkele volwaardige kans. Dat knaagt. Ik moet ook rekening houden met de toekomst, want mijn contract loopt straks af. Voor mijn blessure had ik al een eerste verkennend gesprek met het bestuur, maar daarna hoorde ik totaal niks meer. Ik had iets meer respect verwacht. Uit hun stilzwijgen trek ik mijn conclusies. Ik zal mij erop moeten instellen dat mijn avontuur bij Mechelen straks eindigt. Heel jammer, want ik bezit de capaciteiten om mee te draaien in ons team. Ik ga ook niet op mijn knieën smeken om een nieuw contract. Wat me opvalt, is dat ik heel wat minder krediet kreeg dan sommige andere jongens.

“Mocht de boodschap negatief zijn, dan zal ik die als een echte prof aanvaarden. Weet je, ik werk me dagelijks te pletter op training, maar kreeg daarvoor geen beloning. Ik trek me op aan de mooie momenten die ik hier beleefde, samen met mijn medespelers én vooral de supporters. Voor hen wil ik de laatste weken nog eens alles geven. Ik ben hen dat verschuldigd, voor alle steun en appreciatie die ik al ontving. Maar mijn glimlach zal ik nooit verliezen!”

Balans: 1 wedstrijd, 1 keer ingevallen.

Mbaye Leye, Zulte Waregem

“Ik hoop dat ik de lijn van onze laatste thuiswedstrijden kan doorzetten. Tegen Roeselare én STVV wonnen we met 3-2 en was ik telkens goed voor een treffer. Een leuke opsteker, net voor de topper tegen Club Brugge. Wij viseren een plaats in de linkerkolom, dus zullen we onze knokkersmentaliteit moeten bovenhalen om hen te verslaan. Ik heb er vertrouwen in, tegen de betere ploegen komt meestal ons beste spel naar boven.

“Vorige week was ik geschokt toen ik in de krant las dat mijn vriend Benjamin Nicaise van Bergen een voorwaardelijke schorsing voor drie jaar kreeg, nadat hij tegen Dender verbaal iets te fel tekeergegaan was tegen de vierde scheidsrechter. Die sanctie is veel te zwaar en onrechtvaardig. Benjamin is helemaal niet de boeman voor wie de pers en de publieke opinie hem nu verslijten. Ik kan het weten, want ik speelde nog met hem samen. Hij is een heel begaafde voetballer, met een gezonde agressiviteit op het veld. Het is heel jammer dat hij nu een bepaald etiket krijgt. Dat verdient hij niet. Buiten het veld is Benjamin een heel aangename jongen, maar het blijft een winnaar die graag de grenzen opzoekt tijdens een wedstrijd.”

Balans: 4 wedstrijden,

4 als titularis, 2 goals.

door frédéric vanheule

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier