Wat doe je zoal in je vrije tijd ?

Ik surf geregeld op het internet en ook films interesseren me wel. Ik hou er van om op een vrije avond naar de bioscoop te gaan of iets gaan drinken of eten. In de winter ping-pong ik ook af en toe. Verder breng ik ook graag tijd door met de honden van de buren. Die dieren lopen evenveel bij ons als bij hen, dus wij beschouwen ze ook een beetje als onze honden.

Je houdt van films. Heb je ook een favoriete acteur of actrice ?

Morgan Freeman, Anthony Hopkins en Denzel Washington zie ik wel graag spelen. Over het algemeen hou ik vooral van thrillers en actiefilms, maar ook een goede komedie vind ik oké. Het mag alleen niet overdreven zijn. Het moet een beetje realistisch blijven, hé.

Welke sites bezoek je op het internet ?

De site van Genk natuurlijk en de laatste tijd surf ik ook veel naar sites over immobiliën. Ik ben namelijk op zoek naar een appartementje. Ik heb geen haast, maar wil wel graag op eigen benen staan. Als mijn vriendin over een jaar is afgestudeerd, is het de bedoeling om te gaan samenwonen. Verder heb ik ook een eigen site. Een jongen heeft me gevraagd of hij die mocht maken en nu schrijf ik daar geregeld zelf stukjes voor. Het adres is

www.go.to/koendaerden.be.

Wat is je muzikale voorkeur ?

Ik luister graag naar muziek, maar heb niet echt een genre dat ik liever hoor. In de wagen staat vooral radio Donna op, maar ik hou ook wel van sommige Nederlandstalige muziek. Onlangs kocht ik de laatste cd van Jennifer Lopez en die vind ik echt wel goed, maar ik hou evengoed van Clouseau, Marco Borsato en Frank Boeijen.

Verzamel je iets ?

Niet echt. Ik hou wel van elk seizoen een truitje van mezelf bij en ook truitjes van tegenstanders bewaar ik. Namen van spelers kan ik daar niet echt opplakken, want eigenlijk heb ik nooit echt idolen gehad. Mijn vader was mijn grote voorbeeld en hij was ook mijn idool. Ik keek naar hem op zoals anderen dat naar wereldsterren deden.

Beschouw je het ‘zoon zijn van’ als een voor- of een nadeel ?

Veeleer als een voordeel, want ik heb veel van hem geleerd. Hij heeft mij altijd heel goede raad gegeven en het is gewoon een pluspunt wanneer zo iemand achter je staat. Ik ging altijd mee kijken naar wedstrijden en ook daarvan heb ik veel opgestoken. Als ik zelf speelde, zette hij zich steeds aan de kant waar ik moest spelen om mij aan te moedigen. Ik beschouwde hem een beetje als mijn persoonlijke trainer en daar ben ik hem nog steeds heel dankbaar voor.

Wat zijn Lisbeth haar goede en slechte eigenschappen ?

Ze is eerlijk, lief en spontaan. Vooral eerlijkheid vind ik heel belangrijk. We komen echt goed overeen op alle gebieden. Wij hebben dezelfde interesses en zitten op dezelfde golflengte. Haar mindere eigenschappen zijn haar koppigheid en misschien ook wel het feit dat ze af en toe een klein beetje jaloers is. Als voetballer krijg je natuurlijk sowieso al wat meer aandacht en daarom is dat ook wel normaal. Echt overdreven is het trouwens niet hoor.

Lees je graag ?

Echt dikke boeken niet, maar ik lees wel graag… ( Lisbeth : “…Urbanus !”) …ja, dat lees ik als pure ontspanning. Verder neem ik ook dagelijks drie kranten door. Ik probeer het nieuws wel te volgen.

Welke dromen wil je nog realiseren ?

Goh, vroeger was het mijn droom om profvoetballer te worden en die droom is nu al uitgekomen, dus dat is al heel mooi. Ik wil natuurlijk zo ver mogelijk geraken, maar wat dat inhoudt, weet ik zelf nog niet. Ik zou wel ooit eens met de nationale ploeg een EK of een WK willen meemaken en in clubverband in het buitenland willen voetballen. We zullen wel zien of dat in de toekomst mogelijk is.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier