Ben je een muziekliefhebber ?

“Dat is geminderd. Nu luister ik eigenlijk vooral in mijn wagen naar muziek. Momenteel zit de cd van Live in mijn radio. Dat is een van mijn favoriete groepen. Vroeger ging ik ook geregeld naar optredens kijken. Onder andere de Rolling Stones zag ik al live aan het werk.”

Hoe heb je Els leren kennen ?

“Ik ken haar eigenlijk al van toen ik nog heel jong was. Toen ik een jaar of zestien was, deed ik namelijk vakantiewerk in het warenhuis van haar ouders. We kenden elkaar dus van zien, maar we spraken eigenlijk niet tegen elkaar. Nadien zijn we elkaar dan nog eens tegengekomen. Zowel Els als ik hadden toen een relatie met iemand anders, maar dat ging niet zo goed. We hebben eens samen afgesproken en kozen er uiteindelijk toch voor om samen iets te beginnen. Vanaf dat moment is het heel snel gegaan. We zijn na enkele maanden gaan samenwonen en hebben direct trouwplannen gemaakt. Op het moment van onze trouw was Els zelfs al zes maanden zwanger van Julie. We zijn ondertussen bijna vijf jaar getrouwd en we hebben daar nog geen spijt van. Ook de directe omgeving heeft daar nooit problemen van gemaakt.”

Wat zijn Els haar goede eigenschappen ?

“Ze is zeer gedreven en is zorgzaam voor heel het gezin. Soms zelfs een beetje té. Ze wil namelijk altijd alles perfect in orde hebben. Zo kan ze bijvoorbeeld niet in de zetel zitten als ze weet dat er nog een afwas staat te wachten. Els kan ook heel impulsief zijn. Ze kan plots uitvliegen, maar een minuut later is dat alweer over. Wanneer iets van haar lever is, is het gelukkig heel snel vergeten. Daarom is praten ook zo belangrijk voor haar. Wanneer ik met iets zit, kan ik haar gek maken door gewoon te zwijgen. Ze wil me dan helpen door erover te praten.”

Zou je je zoon later een voetbalcarrière aanraden ?

“Als hij graag voetbalt en het nodige talent heeft, zeker en vast ! Van mij mogen zowel Julie als Stef later doen wat ze graag doen. Ik zal hen zeker niet in één richting pushen. Ik wil wel graag dat ze iets van sport doen, want anders hangen ze toch maar voor de televisie of de computer. Bovendien is het goed om wat energie in kwijt te raken. Zoals Els al zei, is dat voor onze kinderen echt wel nodig ! Ik was vroeger ook zo’n actief kind. Mijn moeder zei altijd dat ik niet kon stilzitten.”

Wie zou je wel eens willen ontmoeten ?

(Els : “Dat zal wel een voetballer zijn…”) Beckham misschien. Ondanks de show en de cinema die rond hem worden gemaakt, lijkt hij me wel een interessant persoon. Ik heb echt respect voor die kerel. (Els lacht : “Goed, dan zal ik wel meegaan om eens met Victoria op stap te gaan.”) Buiten het voetbal zou ik de zanger van Live eens willen ontmoeten. Toen ik klein was, keek ik op naar Jan Ceulemans. Hij was mijn grote voorbeeld. Later bij Aalst werd hij mijn trainer.”

Waarvan kan je genieten ?

“Goh, ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn rust nodig heb. Soms benijd ik spelers die nog alleen zijn en vlak bij de club wonen, omdat zij gewoon kunnen doen waar ze zin in hebben. Bij ons in het gezinnetje daarentegen heeft ieder zijn vaste taken. Ik rij wel altijd op tijd door naar de club, zodat ik daar altijd nog even tijd heb voor een kop koffie en de krant. Ik zou er niet tegen kunnen om toe te komen, mij snel te moeten omkleden en mij te haasten om op tijd op het veld te staan. Ik moet dat op mijn gemak kunnen doen. Ook ’s zaterdags voor de wedstrijd rust ik even in de namiddag. Als onze Stef zijn middagdutje gaat doen, ga ik mee. Als ik een dag vrij heb, probeer ik de tuin een beetje te onderhouden en verder doe ik dan vooral dingen samen met de kindjes en Els.”

door Ilse Peleman

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier