Vincent Kompany zou zich, volgens zijn eigen verklaring, voor de wedstrijd tegen Brazilië op het WK verslapen hebben en daardoor de tactische bespreking en groepswandeling gemist hebben.

Ofwel liegt hij en wil hij zich interessant maken, ofwel gebeurde het met toestemming van Roberto Martínez, ofwel heeft Martínez in dit geval de hypocriet uitgehangen. Want als Kompany daadwerkelijk te laat kwam en hierdoor de bespreking heeft gemist, stelt zich de vraag waarom hij dan toch mocht meespelen tegen Brazilië. Er zijn er voor minder gestraft en zelfs thuisgelaten van het WK, inderdaad Radja Nainggolan. Hopelijk heeft hij toch minstens een boete gekregen? En dat Martínez door Kompany niet op te stellen zijn ploeg zou verzwakt hebben? Dat heeft hij heel het WK gedaan door Nainggolan thuis te laten! Want wie zegt dat we met hem in de ploeg geen wereldkampioen zouden geweest zijn?

Martinez: de man van twee maten, twee gewichten en twee gezichten. Sommige vriendjes mogen zich blijkbaar alles permitteren. Anderen daarentegen…

Al uw reacties en sportgerelateerde zoekertjes zijn welkom bij Sport/Voetbalmagazine, Raketstraat 50 bus 5, 1130 Brussel of via e-mail : sportmagazine@roularta.be. De redactie behoudt zich het recht voor teksten in te korten of te weigeren. De schrijver moet zijn naam en woonplaats vermelden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier