Komt Immobile ook bij de Azzurri in beweging?

Ciro Immobile © belgaimage
Guillaume Gautier
Guillaume Gautier Journalist bij Sport/Voetbalmagazine en Sport/Footmagazine.

Italië hoopt dat de goalgetter van Lazio uitgroeit tot de killer waar het al tien jaar op wacht.

De beste afwerkers van Europa hebben moeite om hem bij te houden: eind oktober had Ciro Immobile vijftien matchen op de teller en daarin scoorde hij al achttien keer. Een tempo dat zijn Lazio tussen de topclubs van de Serie A parkeert, terwijl het vertrek van Lucas Biglia en Keita Baldé vorige zomer nog liet vermoeden dat de biancocelesti een overgangsjaar zouden doormaken.

Italië is uiteraard onder de indruk. Dat is altijd het geval wanneer de Laars beseft een schutter van hoog niveau voortgebracht te hebben, iemand die van elke bal een goal kan maken. De snelheid van zijn uitbraken en zijn capaciteit om alleen voor de keeper op te duiken, springen in het oog. Simone Inzaghi, de mentor van Lazio, waagt zich aan de vergelijking met zijn broer Pippo: ‘Ciro doet me aan hem denken.’ Pippo, de laatste Italiaan die in een grote finale wist te scoren (tien jaar geleden in de CL-finale), heeft nooit een echte opvolger gekend, ondanks de eeuwige jeugd van Luca Toni en Francesco Totti. Italië is op zoek naar een Goalgetter met grote G om weer te kunnen dromen. De dubbele barragewedstrijd tegen Zweden, op weg naar het WK in Rusland, is de ideale gelegenheid.

In het azuurblauw van de Squadra heeft Immobile nog nooit zo kunnen schitteren als in het hemelsblauw van Lazio. Van de vijftien goals die Italië in 2017 gemaakt heeft, kwamen er slechts twee op zijn naam – Eder was de topschutter. Nochtans liet de komst van Giampiero Ventura aan het hoofd van de Azzurri veel goeds uitschijnen voor Immobile. In 2014 leidde zijn samenwerking met de veteraan onder de Italiaanse coaches bij Torino aan het einde van het seizoen tot de titel van capocannoniere (topschutter van het calcio). De tweede club van Turijn speelde toen in een 4-2-4, identiek aan het systeem dat Ventura bij de nationale ploeg installeerde. Het is de ideale biotoop voor een spits die hoopt om in november een vervolg te breien aan een surrealistisch 2017 met voorlopig 35 goals en 12 assists in 38 wedstrijden.

Guillaume Gautier

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier