José Antonio Reyes, de nieuwe linkerflankspeler van Real Madrid loopt over van enthousiasme.

J oséAntonioReyes (23), de internationale linkerflankspeler die Real op het laatste ogenblik van de transferperiode nog weghaalde bij Arsenal, werd vorige vrijdag officieel voorgesteld aan de Madrileense pers. Maar verder dan wat clichés kwam hij in zijn verklaringen niet. “Ik heb er altijd van gedroomd om voor Real te spelen en nu ik in het Santiago Bernabeu-stadion mag aantreden, ben ik supergelukkig. Ik hoop zoveel mogelijk prijzen te kunnen pakken en ik kijk er nu al naar uit om op het einde van het seizoen aan de Cibeles-fontein te mogen staan (het is daar dat Real Madrid over het algemeen zijn titels viert, nvdr). Ik ben alvast erg optimistisch, want de club heeft erg goede transfers gerealiseerd. We beschikken over een sterke groep en FabioCapello is een uitstekende coach.”

Reyes zal met het nummer 19 spelen. In tegenstelling tot wat de jongste jaren veelal het geval was, toen Real vooral namen kocht zonder zich af te vragen hoe de coach zijn pionnen zou moeten schikken, is de overname van het jonge Sevillaanse talent een zeer doelgerichte transfer. De ploeg uit de Spaanse hoofdstad beschikte immers niet over een echte linkerflankspeler. Vorig seizoen was het veelal Zinedine Zidane die daar terechtkwam, omdat het centrum van het middenveld overbevolkt was. Met Reyes op links en DavidBeckham op rechts zouden er nu normaal vanaf de flanken voldoende bruikbare ballen moeten worden verstuurd naar het centrum, zodat RuudvanNistelrooij niet te klagen zou mogen hebben over de bevoorrading.

José Antonio Reyes werd geboren op 1 september 1983 in Utrera. Hij leerde het ABC van het voetbal in het opleidingscentrum van FC Sevilla, waarbij hij in 1994 zijn aansluitingskaart tekende. Van bij de kadetten maakte hij in één keer de overstap naar het B-elftal dat in de derde klasse speelt. Daarbij debuteerde hij op zestienjarige leeftijd om het seizoen nadien al door te dringen tot het eerste team. Op 1 september 2003, de dag van zijn twintigste verjaardag, kreeg hij zijn eerste selectie bij de nationale ploeg. Drie dagen later speelde hij tegen Oekraïne zijn eerste wedstrijd als international en op 11 oktober scoorde hij in de met 0-4 gewonnen partij op het veld van Armenië zijn eerste twee goals voor de nationale ploeg. Meteen daarna tekende hij een contract voor vijf jaar bij Arsenal. Hoewel hij in Londen af en toe aardige dingen liet zien, keert hij nu dus vervroegd naar zijn vaderland terug.

Spanje moest met 3-2 de duimen leggen tegen Noord-Ierland. Hoewel dit in heel Spanje als een zware blamage wordt ervaren, behoudt de voetbalbond zijn vertrouwen in bondscoach Luis Aragonés.

David Albelda, de verdediger van Valencia, werd met succes geopereerd nadat hij bij de nationale ploeg zijn linkerkaak brak. Hij is er ondertussen alweer bovenop.

Barcelona zal voor het eerst in zijn geschiedenis een commercieel logo op de shirtjes dragen : niet van een of ander groot commercieel bedrijf, maar wel van Unicef. De Catalaanse club heeft zich geëngageerd om gedurende vijf jaar elk jaar 1,5 miljoen euro aan Unicef te schenken en om zo de hulpprogramma’s van die organisatie te ondersteunen.

Florent Sinama-Pongolle, een jonge Fransman die voor Liverpool speelde, werd voorgesteld als aanwinst van Recreativo Huelva. Bij die Zuid-Spaanse club wordt hij dus de nieuwe ploegmaat van Ber- trand Laquait(die op de site van het sportblad Marca nu Bernard Laquoit heet). De vroegere doelman van Charleroi liet al optekenen dat hij niet als grote vedette naar Spanje is gekomen.

Daniel De Ridder van Celta Vigo zal als gevolg van tendinitis twee à drie maanden aan de kant blijven. Zijn ploegmaat Antonio Guayre zal dan weer twee tot drie weken onbeschikbaar zijn door een spierscheur aan het rechterbeen.

Ernesto Chevanton, de Uruguayaanse spits van FC Séville, kan een maand niet spelen als gevolg van een kwetsuur aan de vijfde lendenwervel.

Pascal Cygan, de Franse verdediger van Villareal, liep een spierscheur op aan het linkerbeen en zal twee tot drie weken onbeschikbaar zijn.

DDV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier