Bij Inter lijkt Ibrahimovic al lang vergeten.

Inter won vorig weekend tegen Parma dankzij goals van Samuel Eto’o en Diego Milito. Het team is even goed gestart als in de vorige twee seizoenen waarin het de titel won. Nochtans is afgelopen zomer veel veranderd bij de nerazurri. In de eerste plaats omdat de club tegen ten laatste 2012 uit de rode cijfers wil zijn. Door de verkoop van Zlatan Ibrahimovic bleef er na de afgelopen transferperiode een batig saldo over van 18 miljoen euro. Het was van 1995 geleden – toen Ronaldo naar Real Madrid verkaste – dat de transfers meer opbrachten dan kostten. Toen bedroeg het overschot omgerekend 32 miljoen euro.

Zet de club nu definitief een punt achter al te extravagante uitgaven? Mogelijk wel, al heeft voorzitter Massimo Moratti ook in het verleden al vaker aangekondigd dat hij wil dat de club zelfbedruipend wordt … om dan vervolgens weer zijn portefeuille open te trekken. In ieder geval zal een strikt budgettair beleid nodig zijn, want in oktober 2008 – het einde van het vorige boekjaar – torste de Italiaanse kampioen nog altijd een schuldenlast van 148 miljoen euro.

Ondertussen vrezen de fans dat de besparingswoede net als bij de rivalen van AC Milan de ziel uit het team zal halen. Maar spelers als Eto’o, Milito, Thiago Silva, Lucio en WesleySneijder doen het zo goed dat ze in feite al Ibrahimovic helpen vergeten. De Zweed was de metronoom van Inter, maar het spel van het team was te afhankelijk van zijn invallen en zijn soms te persoonlijke acties. Veel wisseloplossingen waren er ook niet. Bovendien was zijn ego soms zo groot dat het teamgenoten ergerde. Dat brachten ze nu ook naar buiten. Dat belooft voor de ontmoetingen tussen Inter en Barcelona in de CL.

Ondertussen speelt Inter een heel ander soort voetbal, waaruit de lange bal volledig gebannen schijnt. Met Eto’o, Milito en Sneijder speelt Inter kort combinatievoetbal. Tegen AC Milan scoorde het team trouwens voor het eerst sinds lang een goal zoals José Mourinho echt wil: na vijf passes in 4 seconden 55 honderdsten.

Diego, de offensieve middenvelder van Juventus, had na de wedstrijd tegen Lazio last van pijn in de rechterbil. Onderzoek wees uit dat het om een contractuur gaat, die de Braziliaan twee weken van de velden kan houden. Alessandro Del Piero, die nog altijd last heeft van zijn rug, werd niet in de kern opgenomen. De routinier hoopt nu volgende week zijn 400e wedstrijd in de Serie A te kunnen spelen.

Voor de CL-wedstrijd van Inter tegen Barcelona waren 72.000 van de 80.018 beschikbare tickets in een mum van tijd uitverkocht. De recordrecette van 3,5 miljoen euro die Inter vorig seizoen haalde in de heenwedstrijd van de achtste finales van de Cham-pions League tegen Manchester United zal daardoor opnieuw verbeterd worden, temeer omdat de prijs van de tickets lichtjes hoger ligt dan in februari.

Massimo Ambrosini, de 32-jarige middenvelder van AC Milan, brak zijn contract open en tekende bij tot in 2011. Hij speelt al sinds 1995 voor de rood-zwarten, al was hij in 1996/97 wel even aan de slag bij Vicenza.

Adrian Mutu, de Roemeense spits van Fiorentina, die nog aan het herstellen was van een spierblessure in de bil, mocht van zijn club niet met de nationale ploeg van Roemenië spelen. Dat belette bondscoach Raznan Lucescu niet om zijn aanwezigheid bij de selectie te eisen. De dokters van de Roemeense nationale ploeg konden echter niet anders dan de diagnose van de clubdokters bevestigen.

Jean-François Gillet haalde met AS Bari een punt bij Palermo.

NICOLAS RIBAUDO

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier