Kortrijk imponeert sinds de trainerswissel

Glen De Boeck zorgde voor een nieuwe spirit bij KV Kortrijk. © belgaimage

Onder De Boeck won KVK vijf van zijn zeven wedstrijden.

Sinds de trainerswissel haalde Kortrijk 9 op 15 (na 11 op 42) en plaatste het zich tegen Antwerp en Gent voor de halve finale van de beker. Ook opvallend: in 7 wedstrijden maakte het 18 goals, terwijl het daarvoor in 14 competitieduels maar 13 scoorde. Na de lange zwanenzang van Yannis Anastasiou zorgde Glen De Boeck met zijn staf voor een nieuwe spirit en met een aantal ingrepen voor een hoger rendement:

– Installeerde een vertrouwd systeem: 4-2-3-1.

– Haalde Ouali uit de B-kern en speelde hem uit als vaardige flankspeler, waar hij beter rendeert dan als tweede centrumspits of als middenvelder in een ruit (onder de vorige coach). Scoorde al drie keer.

– Schonk Perbet het vertrouwen als enige centrumspits (ten nadele van Boedkivskyi) en die bedankte hem daarvoor met zijn eerste twee competitiegoals van het seizoen én met twee goals in de beker.

– Verplaatste Chevalier naar de rechterflank. Probeerde hem eerst op 10, in de rug van Perbet, op de positie van offensieve middenvelder, maar daar had die het als spits met torinstinct moeilijk met de verdedigende keuzes die hij bij balverlies moest maken. Intussen zeer verdienstelijk infiltrerend vanaf rechts, met een defensief sterke back als Rougeaux in zijn rug en met een 10 met een groot loopvermogen als Ajagun naast zich. Vier goals in vijf competitiewedstrijden sinds de trainerswissel.

– Speelde linksback Makarenko uit als tweede verdedigende middenvelder naast Van Der Bruggen (en middenvelder D’haene als linksback). De Oekraïner ontpopte zich daar tot een revelatie door zijn balvastheid en rust aan de bal. Zaterdag tegen KV Mechelen haalde hij mee Bandé uit de wedstrijd.

– Zette Kumordzi rechts in plaats van links centraal in de verdediging en daar voelt de Ghanees zich zichtbaar beter.

KV Kortrijk is intussen in vijf speeldagen van de voorlaatste naar een met Zulte Waregem gedeelde elfde plaats opgeklommen en vergrootte de kloof met het laatst geklasseerde Eupen van één tot zeven punten.

Christian Vandenabeele

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier