Bernd Schuster verkiest Barcelona boven Real Madrid.

Alle plaatsen zijn uitverkocht voor de kraker tussen Real Madrid en Barcelona. De laatste tickets voor niet-abonnees, die vorige vrijdag in omloop kwamen, vlogen in twee uur tijd de deur uit. Toch slaagde de sterrenparade uit Madrid er niet in de fans te bedanken voor de gigantische interesse. Het team verloor vorige zaterdag immers met 1-0 van Getafe. De vedetten moesten de kelk tot de bodem ledigen, want op het eind maakte een tweede gele kaart voor Ronaldo, wegens protest, de vernedering compleet. De ongelukkige Braziliaan ziet daardoor het topduel aan zich voorbijgaan. “Ik zei alleen tegen de scheidsrechter dat hij een merkwaardige beslissing nam”, probeerde de Braziliaan zich te verdedigen. Ook Fabio Capello geeft toe dat “de wedstrijd tegen Getafe er eentje is om snel te vergeten”. De Italiaanse coach had vijftig dagen respijt gevraagd om het echte Real te tonen. Een termijn die ondertussen verstreken is, maar het voetbal blijft van een bedroevend allooi.

Bernd Schuster, wiens naam ook bij Real Madrid geciteerd werd voordat voorzitter Ramón Calderón Capello binnenloodste, liet zich in de aanloop naar de topper tot enkele uitspraken verleiden. “Wraak is niet de aanleiding”, verduidelijkte de Duitse oud-international. “Mijn mislukte passage bij Real behoort tot het verleden. Ik weet waarom Calderón voor Capello koos : hij is een ervaren trainer, met veel titels op zijn conto. Voor Real is een naam belangrijk. Jammer voor mij, maar toch”, voegde hij er dadelijk aan toe, “met mij op de invallersbank zou Real Madrid een ander soort voetbal brengen. Het spel dat ze nu brengen, bevalt me niet. Ik verkies veruit het spel dat Barcelona onder Frank Rijkaard brengt. Ze hebben gewoon de beste ploeg van Spanje. Nochtans heb ik alle respect voor Capello. Hij boekte in het verleden geweldige successen met zijn methode. Waarom dan iets veranderen ? Gelukkig zijn niet alle trainers gelijk. Iedere coach legt persoonlijke accenten. Dat is maar goed ook. Bovendien heeft iedere trainer een type speler dat de voorkeur geniet. Capello vroeg om FabioCannavaro, MahamadouDiarra en Emerson. Daaraan zie je direct welke kwaliteiten hij in een speler apprecieert. Of ik, toen ik nog speelde, een plaats zou krijgen in zijn elftal ? Dat moet je aan Capello vragen, maar ik vermoed van wel.”

Inmiddels blijft Getafe het laatste stadion van de Primera División waar Real Madrid nog nooit won. Niet zo verschrikkelijk, want er vonden nog maar twee duels plaats, die eindigden op een gelijkspel en een nederlaag.

De Spaanse nationale ploeg versloeg in een oefeninterland Argentinië vorige week woensdag met 2-1. “Deze zege is goed voor de stemming en bewaart de sereniteit na de tegenslag in Zweden”, verklaart doelman José Manuel Reina.

Maxi Rodriguez (Atlético Madrid) liep een knieblessure op tijdens het duel tegen Spanje. De Argentijnse aanvaller werd maandag geopereerd en calculeert zes maanden inactiviteit in. Zijn club eist dat de Argentijnse voetbalbond het loon van de speler overneemt.

Martin Petrov, de Bulgaarse aanvaller van Atlético Madrid, blesseerde zich zaterdag aan de knie in de match tegen Recreativo Huelva. Hij moet wel nog bijkomende testen ondergaan. Een zwarte week voor de Colchoneros.

Nihat Kahveci, de Turkse aanvaller van Villarreal, onderging hetzelfde lot tijdens de wedstrijd Turkije-Moldavië. Hij is drie maanden onbeschikbaar.

Fabian Estoyanoff, de Uruguayaanse middenvelder van Deportivo La Coruña, werd het slachtoffer van een ongeval toen hij naar de training reed. Estoyanoff botste op een tractor.

Real Zaragoza wil het voorbeeld van Manchester United volgen. De Engelse club incasseert vijftig procent van haar winst op de dag van de match, door een volledig etmaal aan het voetbal te wijden. In Spanje, waar de stadions niet uitgerust zijn voor dergelijke activiteiten, bedraagt het percentage maar vijftien procent. Zaragoza wil La Romareda dan ook omtoveren tot een echt voetbaltheater, waar je met de hele familie op je wenken wordt bediend.

DDV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier