KRC Genk Ladies

STERKTES & ZWAKTES

Het piepjonge team van Guido Brepoels moet zijn geslaagde campagne van vorig seizoen bevestigen. Met Lisa Petry, Gwyneth Vanaenrode en Kelsey Geraedts realiseerde Genk enkele knappe transfers, maar de ploeg kampt met een groot tekort aan ervaring. De cijfers spreken voor zich: de verdediging is gemiddeld 19 jaar oud en de kern telt op twee na enkel speelsters geboren na 1999. De sterkte van dit Genk is hun vermogen om vooruit te verdedigen, om te schakelen in blok en hoge pressing te ontwikkelen op de helft van de tegenstander. Maar Genk is op dit moment het type ploeg dat alleen een wedstrijd kan winnen indien negen speelsters minstens een zes halen en twee een acht.

KRC Genk Ladies

TRAINER

Na een ommetje bij Diest in de amateurreeksen is Brepoels aan zijn tweede seizoen bezig van zijn tweede ambtstermijn bij Genk. Het vrouwenvoetbal leunt intussen zo dicht aan bij het professionalisme dat Brepoels in geen geval wil terugkeren naar het amateurvoetbal bij de mannen, waar hij naar eigen zeggen meer met randzaken bezig was dan met coaching. Bovendien heeft de 60-jarige Limburger zijn lot aan Genk verbonden. Na zijn aanstelling in de zomer van 2020, na de fameuze exodus van een dozijn speelsters, schreef hij namelijk mee aan het driejarenplan om de club weer naar de top te brengen.

AMBITIE

Genk is aan een serieuze opmars bezig. Een jaar geleden moesten de Limburgers van nul beginnen toen de volledige kern het voor bekeken hield, maar ze herstelden zo snel van die enorme klap dat ze opnieuw mogen mikken op een plaats in play-off 1. Nu moet er niets, maar vanaf volgend seizoen moet Genk een vaste waarde worden in de top vijf. Tegen dan zal de bouw van de nieuwe hoofdtribune aan de Jos Vaessen Talent Academy afgerond zijn en zullen de vrouwen hun thuiswedstrijden in Genk spelen.

VEDETTE GWEN DUIJSTERS

Twee seizoenen geleden speelde kwam Duijsters helemaal niet in aanmerking voor speelminuten in de Super League en kwam ze enkel bij de beloften van Genk aan de bak. Vorig seizoen kreeg ze voluit haar kans en ze bedankte haar trainer door achttien keer te scoren, waarvan amper twee op strafschop. Ze eindigde uiteindelijk derde in de topschuttersstand na Tessa Wullaert en Tine De Caigny en in mei werd ze ook uitgeroepen tot speelster van de maand. Op basis van haar snelheid en scorend vermogen behoort ze tot de beste drie spitsen in België, nu moet ze haar technische mankementen nog wegwerken.

TRANSFERS

IN

Wen-Yue Bauwens (Gent Ladies), Janne Geers & Tess Wils (OHL Women), Kelsey Geraedts (Reuver, Ned), Julia Ibes (Excelsior Rotterdam, Ned), Lisa Petry & Gwyneth Vanaenrode (Standard Fémina), Kato Vanheusden (Moldavo), Aukje van Seijst (VV Alkmaar, Ned).

OUT

Joséphine Delvaux (Charleroi), Justine Gomboso & Hanne Merkelbach (Standard Fémina), Femke Jonckers (KVK Tienen Eva’s), Britt Labro (KVC Westerlo), Manyima Stevelmans & Carolina Wolters (?).

KRC Genk Ladies
© Sportpix.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier