In alle staten was hij, Jean-Marc Guillou, toen hij de overgang vernam van Marco Né naar Olympiacos. De middenvelder vertrekt komende zomer gratis, omdat dan zijn contract afloopt. Het gebeurde achter de rug van Guillou, die Né hard vertrouwde en hem destijds een van de spilfiguren wilde maken van de vereniging van ex-academiciens die een deel van hun loon afstonden om de opleiding van hun opvolgers te financieren. Door de veroordeling van de Fransman in Ivoorkust viel dat allemaal in duigen. Né kon naar Arsenal, zei Guillou altijd, maar hardnekkige blessures (rug, tanden, adductoren…) beletten dat. Né speelde in heel 2005 amper negentien competitiewedstrijden.

Intussen onderhandelt de club verder met Jean-Marc Guillou. Aanvankelijk was het de bedoeling om in juni met de Fransman te breken, maar de uitspraak van het Arbitragehof van de Sport (TAS) dwarsboomde dat. Van dat hof moet Beveren één miljoen euro aan Asec Mimosa, de ploeg waarmee Guillou een samenwerkingsakkoord had voor hij met de voorzitter ervan gebrouilleerd raakte. Maandag 9 januari was de deadline. Beheerder Peter Deckers, zaterdag : “Daarover bestaat geen enkele onduidelijkheid : niet Guillou, maar wij draaien op voor die kosten. En dat gaan we dus doen.”

Het vonnis brengt de licentie niet in het gedrang. Alleen wilde ondervoorzitter Georges DeColfmaeker dankzij dat spaarpotje breken met Guillou, die voor ongeveer hetzelfde bedrag kon uitgekocht worden. Dat plannetje gaat nu niet door. Guillou ging onlangs nog wel even langs bij de ondervoorzitter om te polsen of die het geld dan uit eigen zak wilde betalen, maar die bedankte. De Colfmaeker : “Schaamteloos vond ik dat. Hij vraagt eerst geld, verkoopt vervolgens een belofte als Murat Akin voor 5000 euro en laat Kristof Lardenoit naar Sint-Truiden vertrekken op een moment dat wij meer Belgen willen.” Kortom, wat Né hem flikte, doet Guillou al de hele tijd met de Beverse bestuursleden. De Colfmaeker houdt naar eigen zeggen nog één troef achter de hand : “We praten met een kandidaat-sponsor. Misschien kunnen we Guillou alsnog uitkopen.”

Peter Deckers probeert samen met Daniël Pairon (KPMG) de Vlaamse verankering te verzekeren. Deckers, schepen voor de CD&V in Beveren : “Het TAS heeft veel plannen doorkruist, maar Lardenoit is nog niet weg en vertrekt ook niet. Georges is teleurgesteld. Anderzijds heeft Guillou zijn verdiensten, relaties, knowhow. Daarom gaan we met hem door. Een nieuwe sponsor om hem uit te kopen ? Ik zie die niet meteen.”

PTK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier