Onze beste man op de US Open, Xavier Malisse, zal er niet bij zijn tijdens het barrageduel voor de Daviscup tegen Amerika. Een dispuut met Olivier Rochus ligt aan de basis van zijn niet-selectie. Een flinke aderlating voor het nationale team en niet echt een serene sfeer om het belangrijke duel voor te bereiden. We vroegen het even na bij Kristof Vliegen.

Wat vind jij van heel die heisa rond de niet-selectie van Malisse ?

Kristof Vliegen : “Jammer dat het allemaal via de pers moest gaan. Ze lopen toch allebei rond op de US Open, konden ze er dan niet even met elkaar over praten ?”

Hoe kijk jij tegen de problematiek aan ? Xavier heeft jullie enkele keren in de steek gelaten en wil zich nu niet engageren voor de campagne in 2006.

“Wat ik weet, is dat Steven Martens al lang bezig was om Xavier weer bij de ploeg te krijgen. En het zag er ook echt naar uit dat hij opnieuw geïnteresseerd was. Maar ja, volgend jaar valt de Daviscup net na het toernooi van Delray Beach en dan kan ik de redenering van Xavier wel volgen. Die periode is belangrijk voor hem, hij moet dan zijn titel verdedigen. Als iedereen echter begint te zeggen : dan speel ik wel en dan niet, krijgen we nooit meer een ploeg bij elkaar. Spelers moeten zich nu eenmaal vrijmaken voor de Daviscup. Of je nu in Europa tennist of ergens anders, zo’n week is altijd slopend en je verliest er steevast tijd en energie mee. Als ik geselecteerd word, zal ik nooit weigeren, ik ben altijd klaar om voor België aan te treden.”

Zijn jullie kansen nu geslonken door zijn afwezigheid ?

“Nee, dat denk ik niet. In de laatste twee ontmoetingen waren alle spelers op vrijdag klaar om het veld op te gaan, met de teamgeest zat het toen echt wel snor. Ik weet niet of we nu kwaliteit te kort zullen komen. De Rochusbroertjes kunnen toch aardig uit de voeten op gravel en ikzelf heb nooit slecht gespeeld in de Daviscup. Het wordt sowieso een heel belangrijk evenement voor België. Als we winnen, staat het land op zijn kop. En Amerika waarschijnlijk ook, zij het om heel andere redenen. We starten niet als favorieten, maar we mogen er niet voor terugschrikken om in onze kansen te geloven.”

Zou jij graag voor eigen publiek Roddick aanpakken ?

“Niet speciaal. Ik kijk uit naar elk Daviscupduel. We moeten trachten ontspannen naar het weekend toe te werken. We zitten in België en kunnen veel plezier beleven aan die ontmoeting. Hopelijk vinden heel wat studenten de weg naar de Leuvense SportPlaza, dat zou voor flink wat ambiance kunnen zorgen.”

door Filip Dewulf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier