Graag had ik gereageerd op het idee van de Profliga om Eendracht Aalst te helpen in deze moeilijke tijden. Het is een mooie geste, maar waar zaten die mannen vorig jaar toen ons geliefd KSK Beveren in financieel slechte papieren zat ? Toen werd er enkel met onze bestuurslui gelachen, omdat zij probeerden de club erbovenop te helpen met inbreng van geld van personen die ons mooie verhaaltjes kwamen vertellen, maar uiteindelijk hun beloftes niet nakwamen. Maar zie, uiteindelijk is het hen dan toch gelukt en hebben ze zelfs een proficiat gekregen van de licentiecommissie.

Graag had ik ons bestuur en meneer Guillou hiervoor bedankt, want hoe wantrouwend we ook waren tegenover deze persoon, het is ook dankzij hem dat ons clubje nog bestaat. Hij heeft ervoor gezorgd dat we met Arsenal samenwerken, wat de sleutel was voor de deal met de nv Goal en het gemeentebestuur. Ook heeft hij enkele spelers meegebracht die toch een verrijking bleken voor de competitie : de Ivorianen Zezeto, Yapi Yapo, Touré en en de van Arsenal overgekomen Grondin en Thomas. Ook deze twee laatste spelers zou ik willen bedanken, want zij zijn het die de ploeg elke match op sleeptouw nemen. Na de wedstrijden zijn zij vaak de enigen die de supporters komen groeten.

Deze supporters zijn ook volledig veranderd sinds de komst van Pister. Ze staan opnieuw als één blok achter de ploeg, ook al staan we in het verlies, ze blijven zingen en er is weer ambiance op de Freethiel. Hopelijk blijft Pister nog een tijdje, want er is toch duidelijk verbetering merkbaar sinds zijn komst. Ik ben ervan overtuigd dat als hij volgend jaar aan het seizoen mag beginnen, velen aangenaam verrast zullen worden door onze ploeg. En als gerechtigheid geschiedt, dan is dat in de eerste klasse, want Aalst en RWDM mogen hun licentie niet krijgen.

Wij hebben het dit jaar verplicht zonder transferuitgaven moeten doen en deze ploegen haalden maar spelers binnen waarvan wij niet eens hun loon zouden kunnen betalen. Zij blijkbaar ook niet, waardoor ze nu in de problemen zitten en wij niet. Als zij zich dan sportief redden, ondanks torenhoge schulden, mogen we spreken van competitievervalsing. Dan zou het niet meer dan normaal zijn dat ze daarvoor gestraft worden. Wij krijgen dan als beloning voor ons hardwerkende bestuur zekerheid op een extra jaar in de eerste klasse, waar we zullen doorgroeien naar een volwaardige subtopper. Justice for all.

Peter Van Laere, Beveren, ,

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier