Adres: Lostraat 50, 2220 Heist-op-den-Berg

Tel. : 015 24 49 65

Website: kskheist.be

E-mail: info@kskheist.be

Twitter: @ksk_heist

Facebook: KSK Heist

Voorzitter: Patrick Wijns

Commercieel directeur: Jan Moons

Stadion: Gemeentelijk sportcentrum

Capaciteit: 3500 plaatsen

Sponsor: Kovera Keukens

Budget: 1,25 miljoen euro

STERKTES EN ZWAKTES

Met de spelers die Heist in het tussenseizoen liet vertrekken, kun je een stevig elftal plus invallersbank opstellen. In hun plaats kwamen veel jongeren, ook uit de eigen jeugd. De enige ervaren pionnen die overblijven, zijn kapitein Roel Grant, Bart Webers en David Wijns (vorig seizoen al uitgeleend door OHL). Het grote spelersverloop is niet zo verbazend gezien de resultaten vorig seizoen onder de verwachtingen bleven. Na een slechte start moest er een heel jaar geknokt worden en konden de Zwanen het behoud pas in de laatste rechte lijn veiligstellen. De recente competitiehervorming speelt eveneens een erg grote rol. Wat het dit jaar wordt, is dan ook koffiedik kijken.

VEDETTE

Een echte sterspeler kun je hem niet noemen, een sterkhouder wel: Bart Webers speelt al sinds 2008 voor Heist en is als (verdedigende) middenvelder vaak topschutter van het team. De populaire Webers blikt terug op een mager seizoen, maar hij blijft in staat om met zijn inzet en fysiek een match te beslissen. Mogelijk krijgt hij als opvallendste speler dit jaar concurrente van de Gentse belofte Papi Reangelo.

TRAINER

Cis Bosschaerts wordt weleens de Guy Roux van Heist genoemd. Nog even geduld en men zal Guy Roux de Cis Bosschaerts van AJ Auxerre noemen. Zeventien jaar coacht hij de Zwanen nu al, van eerste provinciale tot tweede klasse.

AMBITIE

Met zes jaar tweede klasse is Heist zowaar een van de anciens in de reeks geworden. Maar de competitiehervorming maakt een einde aan het sprookje. Heist, dat haast nooit licentietroebelen kende, wil graag gezond blijven. Het heeft geen plannen om de stap naar de uitgedunde 1B te zetten. Volgend jaar wordt het de Superliga van de amateurs. Dat wordt nu al voorbereid, ook de transferpolitiek moet in dat licht gezien worden. Het lijkt op een seizoen zonder dat er iets op het spel staat. Maar Heist zal weer graag stunten tegen de toppers, vorig jaar gingen onder meer de promovendi OHL en STVV voor de bijl.

IN

Boulaouali, Brughmans en Van Asch (Cappellen), Jansen (Westerlo), Lambreghts (Lyra), Mathei (RC Mechelen), Michiels (Berchem Sp.), Reangelo (AA Gent), Segers (Hoogstraten), Van Belle (Dessel Sp.), Vets (Lierse)

OUT

Boeckx (Houtvenne), Dahman (RC Mechelen), Hairemans (Dessel Sp.), Jacobs (KSV Temse), Pittoors (Ternesse), Y. Rymenants (Duffel), Van den Broeck (Londerzeel), Vandermarliere (OMS Ingelmunster), Vanderputte (VW Hamme), Vermeiren (Oosterzonen), Weyen (Nijlen)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier