De eretitel van ‘kleurrijkste vierdeklasser van België’ kreeg Wevelgem City recentelijk nog in een Vlaamse krant. Aan interessante gesprekspartners dan ook geen gebrek bij de West-Vlaamse club. Gilbert Bodart, ‘Gibo’ voor de spelersgroep, is bijvoorbeeld de trainer en ook voorzitter Tony Coorevits is geen onbeschreven blad. Succesvol vlashandelaar en VLD-gemeenteraadslid in Wevelgem, maar vooral bekend als de oom van de huidige Miss België Annelien Coorevits. Zijn meest typerende oneliner : “Wie in het voetbal geen ambitie heeft, kan zijn veld beter gebruiken om konijnen te kweken.”

Ambitie heeft Coorevits dus te over, alleen is die voorlopig niet evenredig met het budget van de club. Een probleem, want niet betaalde spelerslonen zijn daarvan het resultaat. “De laatste maanden hebben we inderdaad moeilijkheden”, zo geeft de voorzitter toe. “Maar alles zal betaald worden, we werken aan een oplossing. Ten tijde van de fusie met Gullegem in 2002 hebben we een belastingcontrole gehad en daar dragen we nog altijd de gevolgen van. Het is een publiek geheim dat er in het voetbal dingen onder tafel worden geregeld. Veel ploegen kampen momenteel met dat probleem, maar weinigen zullen het willen toegeven. De moeilijkheid is dat die controles er enkel in Vlaanderen zijn, niet in Wallonië.”

Het moge duidelijk zijn dat Coorevits zegt waar het op staat. Ook de spelersgroep ondervindt dat na een verloren wedstrijd aan den lijve. De voorzitter noemt hen dan ‘pseudovedetten’ of origineler ‘Maradona’s aan de onderhandelingstafel’. Geen kwaad woord echter over trainer Gilbert Bodart. Over hem is Coorevits net heel tevreden : “Dit jaar was het de bedoeling om over te gaan naar de derde klasse, maar dat zal niet meer lukken. Toch doet Gilbert zijn job goed. Zijn verleden in de zaak-Ye interesseert me niet. Iemand met zijn palmares is voor een club als Wevelgem sowieso een meerwaarde.

“Ik heb één jaartje voor KV Kortrijk gewerkt en het was de bedoeling dat hij daar toen trainer zou worden”, aldus Coorevits. “Op het laatste moment is dat afgesprongen. Later ben ik weer bij Wevelgem aan de slag gegaan en haalde ik Bodart naar hier.”

Ondanks de tegenvallende resultaten wil de voorzitter zijn immer steile ambities voorlopig niet terugschroeven en dus moet het budget de hoogte in. Een nieuwe fusie kan soelaas bieden, denkt Coorevits. “Sint-Eloois-Winkel ligt hier minder dan twee kilometer vandaan en speelt in onze reeks. Er zijn bij beide clubs wel dirigenten die de handen in elkaar willen slaan. Komt die fusie er, dan is de tweede klasse perfect mogelijk.”

Ook de eerste klasse acht Coorevits haalbaar, maar dan moeten ook buren Lauwe en Menen mee in het verhaal. Coorevits is dat scenario alvast genegen. “Ik geloof in één gezonde Zuid-West-Vlaamse boerenploeg.”

afdeling: vierde klasse A Ligging: Poezelhoek 12, Gullegem VOORZITTER: Tony Coorevits Opgericht: 1941, fusie in 2002 Trainer: Gilbert Bodart TOEGANGSPRIJS: 7 euro

KLEUREN: blauw-geel gemiddeld AANTAL SUPPORTERS: 400 Prijs pils: 1,4 euro

JAN-PIETER DE VLIEGER

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier