Geboren op 3 augustus 1978 in Brecht.

Hoe belangrijk is luxe ?

“Zolang je daar niet in overdrijft, hecht ik veel belang aan bijvoorbeeld een luxueuze vakantie. Ik zal niet snel in een tent kruipen. Geef mij maar een hotel waar ik mezelf goed kan laten verwennen.”

Welke periode uit het verleden zou je nog eens willen beleven ?

“De laatste jaren van het middelbaar onderwijs en de hogeschool. Ik zou voor mezelf wel willen weten of ik bepaalde zaken op een andere manier zou aanpakken. De momenten die ik mocht beleven met vrienden waren echt fijn en zijn voor herhaling vatbaar.”

Hoe probeer je gezond te leven ?

“Je moet jezelf verzorgen. Een gezonde voeding en een regelmatige dokterscontrole horen daar zeker bij. Wanneer er iets te vieren valt, mogen we een keertje zondigen. Dat kan dan met een glaasje rode wijn en een diner met vrienden.”

Naar welke televisieprogramma’s keek je als kleine jongen ?

“Ik zat vroeger niet veel voor de buis. Ik ging buiten spelen met de vriendjes uit de buurt om een potje te voetballen of om verstoppertje te spelen.”

Ben je openhartig of eerder gesloten ?

“Wanneer mensen mijn vertrouwen kunnen winnen, wil ik heel open met hen praten. Personen die verderaf staan, zullen minder te horen krijgen. Dan kruip ik in mijn schelp.”

Welke sport moet meer aandacht krijgen ?

“Alle zaalsporten, maar dat hoeft niet ten koste te gaan van de interesse voor het veldvoetbal. Anders praat ik tegen mijn eigen winkel, bij wijze van spreken.”

Wat is de leukste maand van het jaar ?

“De maanden mei en juni, want dan hebben we vakantie. Het is echt noodzakelijk om eventjes volledig te relaxen. Je moet de druk die het voetbal met zich meebrengt naast je neerleggen om er weer fris tegenaan te kunnen gaan het volgende seizoen.”

Wat zijn de belangrijkste karaktereigenschappen van de ideale vrouw ?

“De ideale vrouw is rustig en heeft uitstraling. Het is belangrijk dat de partner van een voetballer in staat is met hem mee te voelen en begrip op te brengen voor de drukke manier van leven.”

Hoe ga je om met kritiek ?

“Als de trainer of een familielid me op de vingers tikt, zal ik aandachtig luisteren en er de nodige lessen uit trekken. Kritiek die afkomstig is van mensen die verder van mij af staan, leg ik naast me neer.”

Heb je huisdieren ?

“Neen, ik heb ook de ruimte niet om bijvoorbeeld een hond te houden, aangezien ik nog in een appartementje woon.”

Houd je van quizzen ?

“Af en toe staan leuke spelprogramma’s op zoals De Pappenheimers, Blokken of Het Verstand van Vlaanderen. Ik zie het echter niet zitten om zelf deel te nemen.”

Welke dromen wil je nog waarmaken ?

“Op sportief gebied wil ik graag de grenzen van mijn voetbalcarrière aftasten. Kijken of ik nog hogerop kan. Op het persoonlijke vlak droom ik van het typische huisje-tuintje-beestje. Ik wil me graag settelen en hoop in de toekomst nog vader te worden. Na mijn voetbalcarrière ligt er misschien wel een baan te wachten als boekhouder. Het diploma heb ik al op zak.”

Wat is het beste boek ?

“Ik lees enkel af en toe een biografie. Het verhaal van Marc Herremans is zeker de moeite waard. Het boek dat David Beckham schreef, heb ik niet uitgelezen. Ik vond het echt niet goed.”

Ben je geduldig ?

“Sommige vrienden en familieleden verdienen je geduld. Ik wil mezelf achteraf niet het verwijt kunnen maken niet voldoende tijd en energie te hebben gestoken in de mensen in wie ik geloof. Soms kunnen zij je verwachtingen ook belonen, en dat is fijn. Maar eigenlijk doen de resultaten er niet toe.”

Werk je mee aan goede doelen ?

“Als mij die vraag gesteld wordt, kan ik niet weigeren. Onlangs werkten we met de hele ploeg van Germinal Beerschot mee aan Make a Wish. Een terminaal ziek patiëntje mocht een halve dag op de club blijven en met de spelers praten. Voor hij naar huis ging, gaven we hem nog enkele geschenkjes mee. Het is fijn om mee de laatste droom van een kind te realiseren.”

ANNELIES SIMOEN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier