KV Kortrijk – Info

© photonews

NIEUWKOMER CHARLES-JESAJA HERRMANN

Zonder veel complexen stapt de 21-jarige spits over van de beloften van Wolfsburg naar de Jupiler Pro League. Bij zijn voorstelling gaf Jesaja, die aangaf meteen Frans te willen leren, toe nooit eerder van Kortrijk gehoord te hebben en niets van de Belgische competitie af te weten. Hij vond dat hij toe was aan een nieuwe uitdaging en verkoos een eerste klasse in een ander land boven de tweede Bundesliga, waar hij ook aanbiedingen had.

Jesaja is de zoon van huidig Ghanees bondscoach Charles Akonnor die in 1992 in Duitsland arriveerde en via tweedeklasser Fortuna Köln bij VfL Wolfsburg en later bij SpVgg Unterhachung voetbalde. Sinds 2020 is hij bondscoach bij Ghana, waarvoor hij zelf 41 interlands afwerkte. Charles Jesaja zette zijn eerste voetbalstappen bij Hannover 96 en stapte van daar over naar de jeugdopleiding bij Wolfsburg. Met Wolfsburg II voetbalde hij de afgelopen twee jaar in de Regionalliga.

Jesaja draagt de familienaam van zijn Duitse stiefvader en kwam intussen ook al uit voor de Duitse nationale jeugdploegen. Op een dag kan hij de keuze maken tussen Duitsland en Ghana, maar zo ver is hij nog niet. Hij is de oudste van drie voetballende broers. Zijn 15-jarige broer speelt bij Dortmund, de jongste van 12 bij Hannover 96 in de stad waar de moeder nog woont.

Op de vraag of hij Kortrijks scoreprobleem van vorig jaar kan oplossen, antwoordde hij op zijn persvoorstelling complexloos: ‘Ik denk van wel.’ Herrmann is een spits die liefst recht op doel af gaat, geen dribbelaar. Wel een afwerker, door sportief directeur van KVK Rik Foulon omschreven als ‘explosief, snel, krachtig en tweevoetig.’ Op de vraag wat zijn minpunten zijn, gaf hij aan: ‘Ik spring heel hoog, maar mijn kopspel is niet mijn grootste kwaliteit.’ Op de vraag wat de beste raad is die hij van zijn voetbalvader heeft gekregen was het antwoord: ‘Als het moeilijk wordt, moet je doorzetten, nooit opgeven.’ Dat belooft. Zijn rolmodel is Romelu Lukaku. ‘Ik hou van zijn mentaliteit, zijn zelfvertrouwen.’

KV Kortrijk - Info
© photonews

ANEKDOTES

1 The Lion Sleeps Tonight

Op oefenkamp in het Nederlandse Wageningen toonde de nieuwe Duits-Ghanese spits Charles-Jesaja Herrmann zich een begenadigd entertainer. Bij de ontgroening voor nieuwkomers bracht hij met de beatbox een geslaagde imitatie van The Lion Sleeps Tonight.

2 Mooi in de verf gezet

In het stadion namen supporters van United 19 de binnenmuren op weg naar de kleedkamers onder handen. Prompt trakteerde een Luka Elsner de fans die de schilderwerken hadden uitgevoerd op een etentje.

3 Verkeerde club

Bij KV Kortrijk schrokken ze zich te pletter toen ze de spits met wie ze in Wolfsburg onderhandeld hadden plots zagen aantreden in een oefenwedstrijd van de buren uit Waregem tegen Oudenaarde. Dat werd snel rechtgetrokken, zodat Herrmann uiteindelijk toch in het Guldensporenstadion belandde.

JONG TALENT TSOTNE BENDIANISJVILI

De 18-jarige Belg van Georgische afkomst heeft net zijn middelbare school afgerond en werd door KVK klaar bevonden om bij de grote jongens mee te draaien in de A-kern. Tsotne Bendianisjvili heeft de Georgische nationaliteit en werd al opgeroepen voor de nationale jeugdploegen van Georgië maar is geboren in Kortrijk en voetbalt daar al sinds zijn jonge jaren bij de jeugd. Een jaar geleden maakte hij onder toenmalig trainer Yves Vanderhaeghe ook al de voorbereiding met de kern mee. Dit seizoen mocht hij van Luka Elsner in bijna alle oefenwedstrijden minuten maken. Tsotne is opgeleid als een nummer acht, toont veel grinta, kan tegenpressing spelen en geeft nooit af. Hij beschikt over een goeie conditie, kan een bal vasthouden en een actie maken maar moet nog aan kracht winnen wil hij straks overeind blijven in het volwassenenvoetbal op het hoogste niveau. Bij de beloften speelde hij de afgelopen twee jaar meestal op de rechterflank maar ook enkele keren als rechtsback.

KV Kortrijk - Info

KV Kortrijk - Info
© gf

3 vragen aan Eline Hubert verantwoordelijke ticketing en merchandising KVK

Hoe ben je ooit in het voetbal terechtgekomen?

‘In mijn laatste jaren van mijn studies Onthaal en PR moesten we een stageplaats zoeken. Zo belandde ik bij Club Brugge. Vanaf dag één vond ik dat een droomjob, de perfecte combinatie van administratie en het sociale aspect. Toen er na mijn afstuderen een vacature kwam bij Kortrijk, ben ik daar meteen voor gegaan. Ik werk nu al acht jaar bij de club. Ver is de verplaatsing niet. Ik woon in Kuurne en sta op zeven minuten aan het stadion of op het secretariaat op de Kien.’

Wat heeft je het meest verbaasd in deze job?

‘Dat je in een wereld belandt met veel emoties. Het is geen negen-tot-vijfjob, sommige drukke periodes werk je zeven op zeven. Omdat ik op het secretariaat zit, ben ik voor veel mensen het gezicht en aanspreekpunt van de club. Soms komen mensen hun verhaal doen, vaak moet je ze helpen. Een probleem oplossen en mensen tevreden stellen, geeft de meeste voldoening. Ik sta als vrouw mijn mannetje wel, ook verbaal. Ik laat me niet doen. Ik was de eerste vrouw bij KVK, intussen zijn we al met vier.’

Wat is je KVK-moment en wat zou je graag nog eens meemaken?

‘Het zou fijn zijn om eens een bekerfinale te winnen. We haalden al eens een finale, maar toen kon ik er niet bij zijn. Bij thuiswedstrijden werk ik, de uitwedstrijden probeer ik samen met mijn vriend te volgen. Ik heb Brecht ook leren kennen op KVK. Op een dag stond hij op het secretariaat, en plots kwam hij elke week langs, tot ik aanvoelde dat dat misschien niet telkens was om een ticket te halen.’

KV Kortrijk - Info
KV Kortrijk - Info
KV Kortrijk - Info

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier