“Normaal gezien is Giuseppe Rossini een type aanvaller dat me wel ligt”, oordeelt Ludovic Buysens (STVV) over de rijzige targetman van KV Kortrijk. “Hij is groot en sterk, goed in de één-tegen-één en kan gemakkelijk worden ingeschakeld met de lange bal. Maar ik weet ook dat hij niet van de meest wendbare spelers is. Daar moet je dan ook proberen op in te spelen.”

Het mocht alleszins weinig baten, want Rossini scoorde opnieuw, meteen goed voor zijn tweede treffer in amper drie competitieduels. “Voor zo iemand is de aanvoer heel belangrijk”, aldus Buysens. “Met Ibou en Mboyo wordt daar via de flanken perfect op ingespeeld, terwijl je ook nog rekening moet houden met de infiltraties van Davy De Beule en het overzicht van Sven Kums. Een ideale mix.”

Die mening wordt gedeeld door Rossini, die volgende week 24 wordt. In twee seizoenen tijd geraakte hij in 44 duels aan 11 treffers, maar zat de Waal onder Peter Maes vooral op de invallersbank. “Van de trainer mogen we zelf bepalen wanneer we switchen. Een kwestie van feeling”, knipoogt de oud-belofte-international. “Er is veel beweging rondom mij.” Qua doelstellingen spreekt Rossini klare taal. “Misschien is, net zoals vorig seizoen, een plaats bij de eerste zes wel weer mogelijk?”, klinkt hij ambitieus.

Ook Baptiste Martin is overtuigd van het belang van Rossini. “Hij weegt op een verdediging, door zijn gestalte en fysieke présence”, stelt de ex-speler van Auxerre. ” Pino is niet alleen een breekijzer, hij kan ook gemakkelijk de bal bijhouden, maar even goed snel doorgeven.”

Sven Kums ziet dan weer een groot verschil met voorganger Christian Benteke. “Dat was meer de man van de acties, Rossini presteert beter in teamverband”, weet de middenvelder. “Hij kaatst gemakkelijker en komt goed in de bal.” Het slotwoord is voor coach Hein Vanhaezebrouck. “Rossini haalt niveau en moet nu die constante blijven aanhouden. Momenteel ben ik heel tevreden over zijn rendement. Hij weet ondertussen dat hij er iedere week moet staan. Pino toont alleszins veel inzet en de juiste mentaliteit.” S

FRéDéRIC VANHEULE

‘Misschien is een plaats bij de eerste zes wel weer mogelijk?’

Giuseppe Rossini

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier