Met Jugoslav Lazic belandt er in de sportieve staf van Malinois opnieuw een man die dicht bij makelaar Dejan Veljkovic staat.

Jugoslav Lazic, ex-reservekeeper van Lokeren, wordt de nieuwe doelmannentrainer van KV Mechelen. Lazic was nochtans niet de eerste keuze van sportief directeur Rik Vande Velde en zijn assistent Fi Vanhoof, zegt voorzitter Johan Timmermans. ‘Hun voorkeur was Guy Martens (ex-keeperstrainer van KRC Genk, nvdr), maar die bleek onhaalbaar.’ Vervolgens trok KV de favoriete kandidaat aan van hoofdtrainer Aleksandar Jankovic. Lazic en hij komen uit Servië, net als makelaar Dejan Veljkovic, met wie beiden een nauwe band hebben. Veljkovic is de zaakwaarnemer van Jankovic en Lazic ging vorig seizoen vaak met Veljkovic naar KV kijken. ‘Vroeger was ik de makelaar van Lazic, ‘ legt Veljkovic uit, ‘nu is hij een vriend.’

Lazic kreeg van KV een eenjarig contract, dat dus gelijk afloopt met dat van Jankovic. Of KV nadien doorgaat met de Serviërs, is afwachten. Maar komend seizoen blijft Veljkovic alvast veel connecties hebben in Mechelen, want er zitten ook nog verscheidene KV-spelers in zijn portefeuille. En Veljkovic probeert zijn goede relatie met KV te gebruiken om zijn positie nog te versterken. Ook in dossiers waarmee hij in eerste instantie niks te maken heeft, tast hij af of er opportuniteiten zijn. Toen de Mechelse club onlangs lonkte naar spits Siebe Schrijvers van KRC Genk, sprak Veljkovic volgens verschillende bronnen met de top van de Limburgse club over dat dossier, terwijl Schrijvers niet in zijn portefeuille zit. Een goedgeplaatste figuur bij KRC Genk zegt dat Veljkovic zelfs namens KV Mechelen praatte. Timmermans: ‘Ik kan daar niet op reageren, want ik weet niet of het zo is. Mocht het zo zijn, dan interesseert het mij niet. Mij interesseert de kwaliteit van de spelers die aangebracht worden.’ Veljkovic ontkent dat hij stappen zette in de flirt van KV met Schrijvers. ‘Totáál niet’, zegt hij. ‘In de zaak van Yohan Croizet (een speler van Patrick De Koster, nvdr) bevorderde ik wel het contact tussen OHL en KV.’ Over dat dossier fluistert OHL dan weer dat Veljkovic erin opdook op vraag van KV. Timmermans: ‘Dat geloof ik nooit; het is mij in ieder geval onbekend.’

Sommigen hekelen de actieve manier waarop Veljkovic handelt en de ruimte die hij krijgt van KV. Mechelse bestuurders noemen die kritiek ‘praat van andere, jaloerse makelaars’. Die andere makelaars zien hoe Veljkovic goede zaken doet bij KV en spelers kan overtuigen om hem onder de arm te nemen. Naast Dalibor Veselinovic lieten intussen ook Mats Rits, Anthony Moris, Sofiane Hanni en Uros Vitas zich al bijstaan door Veljkovic.

Timmermans zegt dat Veljkovic al goede spelers aanbracht en dat hij zowel succesvolle als minder succesvolle KV-spelers vlotter naar andere clubs kan transfereren dan sommige anderen. De voorzitter benadrukt dat de entente met de Serviër zijn club nog geen windeieren legde. Veljkovic was betrokken bij de transfers van Ivan Obradovic, Milos Kosanovic en Hanni, spelers die KV goedkoop haalde en duur verkocht. Mede dankzij Veljkovic verdiende KV al verscheidene miljoenen.

DOOR KRISTOF DE RYCK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier