Vorige week maandag blies KV Oostende verzamelen voor de traditionele nieuwjaarsreceptie. Voorzitter Marc Coucke maakte van zijn speech over de stand van zaken bij het weireldploegske gebruik om de noodzakelijke vernieuwing van het Albertpark aan te kaarten. Discussies daarover lopen op dit moment met de stad, eigenaar van de infrastructuur van de eersteklasser.

Deze zomer wordt in een eerste fase de hoofdtribune aangepakt. Commercieel manager Patrick Orlans legt uit: “In principe zitten we op dezelfde golflengte als de stad, de gesprekken lopen goed. Het is de bedoeling om de tribune aan de overkant van het huidige businessgebouw te vernieuwen. In twee fases, eerst de linkerzijde, in de richting van de zee. Alles in één zomer doen, is niet haalbaar, de verbouwingen zullen gespreid gebeuren.”

Nu ontvangt KVO bij een thuiswedstrijd gemiddeld 300 eters. Het is de bedoeling om dat cijfer te verdubbelen en alles naar de nieuwe tribune te verhuizen. In het ‘oude’ businessgebouw zal de gewone supporter worden ontvangen. Orlans: “We waken er wél over dat we die in de beste omstandigheden blijven verwelkomen. Ook in de nieuwe tribune, waar we de prijzen zeer democratisch houden. We willen uitpakken met zeer sociale abonnementen, waarvan de prijs 99 of 149 euro gaat bedragen.”

In principe staan de bouwwerken los van het feit of het behoud wordt verzekerd of niet. Orlans: “Uiteraard mikken wij volgend seizoen op eerste klasse, maar er moest wat gebeuren aan de infrastructuur. Ik bespeur veel enthousiasme naast het veld en veel discipline bij de spelers. De stage was af. De thuiswedstrijd tegen AA Gent op 8 februari zal een succes zijn, maar ook voor de bekerwedstrijd verwachten we zo’n 3 à 4000 mensen. Stilaan zijn we professioneel aan het worden. Ik mag dat misschien niet zeggen, want we nemen al deel aan de Pro League, maar het gaat lukken bij de jojoploeg.”

Een precair punt blijven de oefenvelden. Orlans: “Via een zakelijk contact van mij zijn we aan tien nieuwe wasmachines geraakt.” KVO haalde ook de green keeper van Club Brugge. Die moet de oefenvelden in betere conditie krijgen. Sportief manager Luc Devroe: “Onze oefenvelden zijn in slechte staat, dat moet een van de prioriteiten worden, want zonder goed trainingsveld geen goeie ploeg en dus geen volk. Als we zien op welk veld we nu net trainden in Spanje, wordt het weer wennen om op de Schorre te trainen.”

Een probleem daar heeft te maken met de ondergrond (het gebied is watergevoelig) en met de accommodatie. De spelers huizen er nu in piepkleine kleedkamers, zonder rust- en verzorgingsmogelijkheden. Devroe: “Dat zou kunnen verbeteren, in die zin dat er voor de jeugd een nieuwe kantine is gebouwd. Het kan dat wij de oude kantine recupereren, op die manier kunnen we voor ontbijt zorgen en de ontvangst optimaliseren. Wellicht gaan we ook twee oefenvelden reserveren voor de A-ploeg. Uitwijken naar het A-veld is geen goeie oplossing. Dat ze, als er twee keer wordt getraind, voor de lunch uitwijken naar het stadion en daar blijven tot de tweede training, vind ik geen probleem. De afstand is maar één kilometer. Als het oefenveld maar goed is.”

DOOR PETER T’KINT

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier