KV Oostende – Info

De tweede truc van de tovenaar?

Gezien zijn laatste speech van het afgelopen seizoen was het voor sommige volgers van de kustboys bijna een verrassing dat ze Alexander Blessin terugzien in de kleedkamer. De Duitser uit de school van Red Bull was vorig seizoen de revelatie onder de trainers, maar vond nergens anders onderdak en begint dus aan zijn tweede seizoen in de Diaz Arena. Op het tactisch bord zal er onvermijdelijk minder werk zijn dan vorige zomer, maar er zijn niettemin toch een aantal wijzigingen. Clubtopschutter Fashion Sakala is vertrokken naar de Rangers, Gent trok spelmaker Andrew Hjulsager aan en er moet ook een alternatief gevonden worden op de rechterflank gezien Jelle Bataille voortaan de kleuren van Antwerp verdedigt.

KV Oostende - Info

Om de belangrijkste vertrekkers, en zij die eventueel nog zullen volgen, te vervangen kan KV Oostende rekenen op de flair van een scoutingcel die vorige zomer al haar sporen heeft verdiend. Op het middenveld hoorden we al fraaie dingen vertellen over Kenny Rocha Santos, die het verlies aan creativiteit door het vertrek van Hjulsager moet compenseren. De Kaapverdiër, die het nummer 10 gekregen heeft, zou een van de revelaties van het seizoen kunnen worden.

Meeste vraagtekens

Achter hem is er aan de centrale as weinig veranderd. Ondanks veel belangstelling van andere clubs, is Arthur Theate nog steeds aan boord, terwijl de uitleenbeurt van Jack Hendry omgezet is in een definitieve aankoop. Toch zouden zij allebei de komende weken hun geluk elders kunnen gaan zoeken, ten minste als de hoge eisen die het Oostendse bestuur stelt door kandidaat-overnemers worden ingewilligd. Het is ongetwijfeld om op zo’n vertrek te anticiperen dat de kustjongens Zechariah Medley naar de Diaz Arena hebben gehaald, terwijl Frederik Jäkel en Anton Tanghe op één lijn zitten met de ambities van KVO.

KV Oostende - Info

Ook Maxime D’Arpino werd na een sterk seizoen door andere clubs gepolst, maar voorlopig blijft hij de speelse waakhond in het elftal van Blessin. In het centrale trio zijn Hjulsager en Kévin Vandendriessche weggevallen, maar het wordt aangevuld met de komst van Rocha en de gestage doorbraak van Nick Bätzner. Het is dus vooral op de flanken en vooraan dat er nog de meeste vraagtekens zijn.

Zonder Fashion Sakala, wiens snelheid voor een ravage zorgde bij de tegenstander, zal de offensieve sector allicht versterkt worden door de komst van een profiel dat lijkt op dat van de Zambiaan, zeker omdat ook Mamadou Thiam de Koningin der Badsteden verlaten heeft. De komst van een echte aanvalsleider, die de reuzen Marko Kvasina en Makhtar Gueye kan steunen, zou dus geen overbodige luxe zijn.

Te midden van alle reeds gebeurde of toekomstige veranderingen is het mooiste nieuws van de Oostendse zomer waarschijnlijk dat Alexander Blessin zijn verblijf heeft verlengd. De Duitser heeft tijdens zijn eerste maanden in België immers getoond dat hij zijn gelijke niet kent wanneer het gaat om van onbekende spelers goudklompjes te maken.

KV Oostende - Info

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier