KVC Westerlo

STERKTES & ZWAKTES

Het behouden van de centrale as mag als een pluspunt naar voor worden geschoven, want doelman Koen Van Langendonck, de verdedigers Pietro Perdichizzi, Noël Soumah, Rubin Seigers, Lukas Van Eenoo, Ivoriaans olympisch international Kader Keita en Igor Vetokele bewezen al hun meerwaarde in 1B. Ook de komst van Edisson Jordanov, transfervrij binnengehaald nadat de flankspeler geen nieuw contract kreeg bij kampioen R Union SG, moet voor een noodzakelijke kwaliteitsinjectie zorgen.

KVC Westerlo

Wie zal de rol van topschutter Atabey Cicek (25), die terugkeerde naar Turkije, straks oppikken? De Turkse aanvaller, die was gehuurd van Istanbul Basaksehirspor FK, was tijdens zijn passage goed voor 12 doelpunten in 25 wedstrijden voor de Kemphanen. Nog drie tot vier versterkingen worden aangekondigd door de Turkse investeerder Oktay Erçan. Daar moet zeker een opportunistisch type (minstens tien tot vijftien goals) tussen zitten.

TRAINER

Jonas De Roeck (41) begon op 28 juni met de groepstrainingen. De gewezen centrale verdediger fungeerde tussen augustus 2017 en juni 2018 39 duels als hoofdcoach van STVV, maar verkoos sindsdien een rol als U21-trainer en adjunct bij Anderlecht.

De Antwerpenaar is jong en oogt rustig, maar zat er vanaf het begin wel kort op bij de oefensessies en -wedstrijden. Hij vervangt Bob Peeters, die vanaf december 2017 heel verdienstelijk werk uitvoerde. Van De Roeck wordt verwacht dat hij een duidelijk spelsysteem hanteert, spelers individueel beter maakt en nog meer grinta in de groep brengt. Dat ontbrak vorig seizoen, in vergelijking met R Union SG en FC Seraing.

AMBITIE

In juni 2019 werd een driejarenplan opgesteld, met de bedoeling om op het einde van het komende seizoen terug te keren naar 1A. Directe promotie is dus noodzakelijk, wat met concurrentie van de zakkers Waasland-Beveren, RE Mouscron en het door Manchester City gesteunde Lommel SK niet zo eenvoudig wordt.

De kernen en teksten werden afgesloten op woensdag 14 juli

In/out

In

Daniel Jensen (Red Bulls, USA), Wally Fofana (BK Milan FC, Gam), Edisson Jordanov (R Union SG).

Out

Maxime Biset (gestopt), Christophe Janssens (KMSK Deinze), Kurt Abrahams, Fabien Antunes, Ambroise Gboho, Sava Petrov (NK Olimpija Ljubljana, Svn), Baris Alici & Berke Özer (Fenerbahçe SK, Tur), Atabey Ciçek (Istanbul Basaksehirspor SK, Tur), Ange Freddy Plumain (Samsunspor, Tur).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier