Asse-Lennik wil scalp van Maaseik.

door roel van den broeck

Met Noliko Maaseik ontvangt VC Euphony Asse-Lennik vanavond de enige Belgische ploeg waartegen het dit seizoen nog niet kon winnen. De Brabanders spelen bovendien hun zo goed als laatste troef uit om alsnog een van ‘de grote twee’ uit de finale te houden.

Dat het geen gemakkelijke opdracht is om de traditionele titelpretendenten te weren, weet Geert De Dobbeleer, manager van Asse-Lennik, als geen ander. “Alles staat en valt met de budgetten. Die bepalen dat je die extra speler kan aantrekken of niet. Denk aan Roeselare, waar MarkDodds uitviel en ze met Kristof Hoho meteen een valabele vervanger in huis haalden. Bij andere ploegen kunnen ze dat niet. Daar moeten ze verder roeien met de riemen die ze hebben. Nu, sportief merk ik toch een verschil met de andere jaren. We zien een duidelijke nivellering met ook Antwerpen en Averbode, die zich weliswaar in de eerste plaats op ons lijken te focussen in plaats van op Roeselare en Maaseik.”

Om nog een kans te maken op de finale moet Asse-Lennik winnen van de regerende landskampioen. “Dat is niet van-zelfsprekend”, beseft ook De Dobbeleer. “Maar zolang er mathematisch niets beslist is, blijven we in de mogelijkheid geloven om aan dit mooie volleybaljaar nog een verlengstuk te breien.”

Met het “mooie volleybaljaar” doelt de manager in de eerste plaats op het behalen van de bekerfinale. “We vochten op verschillende fronten mee en speelden in totaal een zestigtal wedstrijden in relatief korte periode. De keerzijde van de medaille was dat het Europese verhaal ons misschien wel een prijs kostte. In het voetbal zal je het niet meemaken dat een ploeg de bekerfinale speelt twee dagen na een Europabekerwedstrijd in Italië. Gelukkig hebben de jongens de knop snel kunnen omdraaien na de verloren bekerfinale. Ze waren in de play-off meteen bij de les.”

Nu het einde van het seizoen nadert, denken ze ook bij Asse-Lennik al aan de volgende campagne. “We willen ons budget weer wat opkrikken en de kaap van 1 miljoen euro bereiken”, zegt De Dobbeleer. “We hopen vooral dat we die verhoging kunnen omzetten in sportieve prestaties. Zoals altijd trachten we binnen een gezond financieel beleid een zo goed mogelijke ploeg op de been te brengen. Vooral onze bank moet sterker worden om de concurrentie met Maaseik en Roeselare aan te gaan.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier