Patrick Vieira blijft kampen met blessures.

In zijn CL-duel tegen CSKA Moskou stond Inter na 31 minuten al met 0-2 achter, maar uiteindelijk wonnen ze nog met 4-2. Toch lijkt de club van coach Roberto Mancini minder autoritair dan vorig seizoen. Wellicht zijn de vele blessures daar niet vreemd aan.

Vooral het middenveld heeft het hard te verduren. Tegen Juventus brak Luis Figo zijn scheenbeen, zodat hij in de ziekenboeg Patrick Vieira en Dejan Stankovic gezelschap kon gaan houden. Vandaar dat Mancini moest uitpakken met een onuitgegeven middenveld: Esteban Cambiasso en Olivier Dacourt speelden centraal, terwijl Javier Zanetti en Maxwell, die allebei als back zijn opgeleid, op de flanken stonden.

Na de blessure die hij op 22 augustus in de oefeninterland tegen Hongarije opliep, maakte Marco Materazzi zijn wederoptreden bij de beloften. Maar dat lost de problemen bij Inter niet op. Viei-ra (31) verliet op 22 oktober tegen CSKA Moskou na 17 minuten het veld met een blessure aan de rechterkuit. Het is al de derde keer dit seizoen dat de vroegere aanvoerder van Arsenal in de lappenmand ligt. Zowel op 22 augustus als op 12 september moest hij in de interlands van Frankrijk tegen Slovakije en Schotland vervroegd naar de kant wegens verrekkingen in de rechter- en de linkerbil.

2007 is trouwens voor hem een echt rampjaar, want al op 20 februari blesseerde hij zich aan de rechterknie, waarna hij gedurende tweeëneenhalve maand moest revalideren. Op 17 mei moest Viei-ra in de terugwedstrijd van de Coppa Italia tegen AS Roma na 17 minuten van het veld met een blessure aan de kruisbanden van de rechterknie. Maar vooral zijn laatste blessures zorgen voor de nodige controverse. Het bestuur neemt het hem zeer kwalijk dat hij op 7 en 12 september twee wedstrijden met de nationale ploeg ging spelen, terwijl hij niet helemaal fit was. De medische staf wil de speler nu tot aan zijn wederoptreden in 2008 van heel nabij begeleiden.

Ondertussen steken de transfergeruchten al de kop op. En dat ondanks het feit dat voorzitter Massimo Moratti de speler zijn steun betuigde nadat die hem zijn excuses aanbood omdat hij tot elke prijs met Frankrijk had willen spelen, en de voorzitter Vieira in de kleedkamer in Moskou had zien wenen. In 14 wedstrijden voor Inter en de nationale ploeg stond hij amper 1.089 minuten op het veld.

Door de 3-1-zege tegen de Faeröer in de laatste EK-kwalificatiewedstrijd eindigt Italië als groepsleider. In Modena trad een fel gewijzigd team aan, met maar drie titularissen die in Schotland aan de aftrap kwamen. De drie Italiaanse goals vielen al voor de rust: naast een owngoal scoorden Luca Toni en Giorgio Chiellini voor de Squadra Azzurra.

Over een contractverlenging voor bondscoach Roberto Donadoni is nog niet gepraat. Donadoni’s contract loopt af in juni, maar voor de start van het EK wordt alles geregeld, gaf bondsvoorzitter Giancarlo Abete aan.

Het nieuwe contract voor Riccardo Kakáligt klaar bij Milan. Het loopt tot 2012 en brengt de Braziliaan 9 miljoen euro per jaar op. Daarmee wordt hij de best betaalde voetballer ter wereld, voor Ronaldinho die vandaag met een jaarloon van 8 miljoen euro de best betaalde speler is. Tot de dag dat hij zijn handtekening zet, verdient Kaká maar 6 miljoen euro per jaar.

Bij Inter overweegt men om het contract van Zlatan Ibrahimovic op te trekken van 7 naar 11 miljoen euro per jaar.

Afgelopen weekend maakten twee langdurig afwezigen hun opwachting in de Serie A: centrale verdediger Marco Materazzi (Inter) viel geblesseerd uit in Hongarije-Italië op 22 augustus en was dus 94 dagen uit roulatie, Ronaldo (Milan) bleef 119 dagen aan de kant sinds hij op 29 juli vriendschappelijk voetbalde.

Genoa, de oudste Italiaanse club – gesticht in 1897 door de Brit James Spensley – doet zijn Engelse roots eer aan: sinds vorige week organiseert het voor zijn personeel Engelse lessen.

NICOLAS RIBAUDO

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier