“Het is jammer dat we niet echt konden genieten van het succes. We dienden immers te snel de knop om te draaien, want we mogen de harde realiteit niet uit het oog verliezen : Frankfurt is nog in een zware degradatiestrijd verwikkeld. De bekroning van ons seizoen moet bestaan uit het veiligstellen van het behoud in de Bundesliga. Daarom lagen we ook al om halfeen in bed”, zo zei trainer Friedhelm Funkel na de 1-0-winst tegen Arminia Bielefeld in de halve finales van de DFB-Pokal. Aangezien Bayern München, de tegenstander in de eindstrijd, zeker de Champions League speelt, is Eintracht Frankfurt verzekerd van een ticket voor de UEFA-cup. Tot overdreven optimisme leidt dat echter niet bij de bekerwinnaar van 1988, die toen dankzij een vrijschopdoelpunt van de Hongaarse spelmaker Lajos Detari met 1-0 won van VfL Bochum.

Er is een overvloed aan blessureleed bij een aantal sleutelpionnen, zoals oud-international Marko Rehmer, de Braziliaan Chris en Christoph Preuss, die allen een kruis mogen maken over de rest van het seizoen. Daardoor moest een aantal jongeren uit de amateurafdeling, die aantreden in de Oberliga (vergelijkbaar met onze vierde klasse), worden doorgeschoven. Marko Russ, een twintigjarige verdediger, kwam zo in de ploeg en mag daardoor dromen van een bekerfinale. Funkel diende ook sneller dan verwacht terug te grijpen naar de pas herstelde Oostenrijker Stefan Lexa, die net als Alexander Schur, Andree Wiedener en Jurica Puljiz een paar weken terug het bericht kreeg dat hij mag vertrekken.

Voorzitter Heribert Bruchhagen maakte ondertussen al bekend dat hij de komende maanden iets meer risico in zijn aankoopbeleid zal steken, maar ook de filosofie van zijn club trouw blijft. Dat betekent in eerste instantie teruggrijpen naar de eigen jeugd. “We zullen door deze onverwachte kans op Europees voetbal niet meer spelers aanwerven dan voorzien”, zei hij in die Welt.

Uitslagen halve finales DFB-Pokal : Sankt-Pauli (III) – Bayern München 0-3, Eintracht Frankfurt – Arminia Bielefeld 1-0. De finale vindt op 29 april plaats in het Olympisch Stadion van Berlijn.

Oliver Kahn trekt de deur van de nationale ploeg niet achter zich dicht. De doelman van Bayern München reageerde professioneel op het bericht dat hij in principe de doublure wordt van Jens Lehmann. “Het is zeker niet makkelijk om na twee jaar hard werken mijn persoonlijke ambitie niet te kunnen waarmaken”, verklaarde hij op een speciaal belegde persconferentie. “Maar het mag niet gaan om eigen belang. Het besluit is genomen en ik accepteer dat. De ploeg, en daar hoort ook Jens Lehmann bij, zal mijn volledige steun krijgen.”

Marc Wilmots (37) wordt geen technisch directeur van Kaiserslautern. De oud-Rode Duivel wil zich in de toekomst meer op het trainerschap toeleggen. Voorzitter Rene C. Jäggi en trainer Wolfgang Wolf betreurden de beslissing.

Marko Pantelic verlengde zijn overeenkomst bij Hertha BSC met drie seizoenen. De Servische spits, met als makelaar Ranko Stojic, zorgde ervoor dat Rode Ster Belgrado 1,5 miljoen euro incasseert. Trainer Falko Götz toont ondertussen ook interesse voor Luigi Pieroni (Auxerre).

Marek Mintal (FC Nürnberg), die revalideert van een gebroken middenvoetsbeentje in januari, onderging een nieuwe operatie.

Alemannia Aken speelt volgend seizoen in de Bundesliga. Vorig jaar haalde het de achtste finales van de UEFA-cup. Ook VfL Bochum, de ploeg van Joris Van Hout, is sinds afgelopen weekend zeker van promotie en beperkte daarmee zijn verblijf in de tweede Bundesliga tot een seizoen.

FV

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier