Vorige woensdag legde Lierse zijn elfde nieuwe speler vast : rechterflankspeler Mike Mampuya (22, ex-Hamme). Eerder kwamen doelmannen Nico Vaesen (36, ex-Birmingham City) en Steven Frederix (22, vierdeklasser Berkenbos), verdedigers Mario Verheyen (32, Westerlo), de Fransman Marko Muslin (20, Willem II), de Nigeriaan Anyanwu Blessing (30, AA Gent), de Duitse linksachter Mark Eberle (26, Dessel Sport), middenvelder Seth De Witte (22, vierdeklasser Wilrijk), spitsen Kristof Snelders (23, Brussels), Bob Peeters (32, Genk) en de Braziliaan Ernandes (22, vorig jaar 23 goals met de invallers van Club Brugge). Vorige week werd het aflopende contract van doelman Sven Van der Jeugt en van middenvelder Mohamed Elberkani met één jaar verlengd, terwijl de verbintenis van trainer René Trost van nog één jaar naar drie jaar werd opengebroken.

Van de basiself van vorig seizoen blijven drie spelers over : rechtsachter Andic, rechtshalf Mujanovic en spits Mrdja, aangevuld met een paar jongeren (verdedigers Vanderzyl, De Corte, aanvaller Develer) die op het eind van de competitie met succes debuteerden. Het aflopende contract van rechtsachter Nicolas Timmermans (vorig jaar niet gespeeld wegens geblesseerd en nog niet helemaal fit) werd niet vernieuwd.

Van de spelers die een jaar geleden de voorbereiding aanvatten, bleef afgelopen weekend alleen Tony Vairelles (nog twee jaar onder -een zwaar- contract) over. Met hem praatte Lierse maandagmiddag. Manager Danny Aras : “Met Vairelles werd in de terugronde om budgettaire redenen geen rekening meer gehouden. Hem nog twee jaar uitbetalen en doorsturen is kapitaalsvernietiging. Hij wil nog spelen, misschien aan een te herzien contract. Waarom niet als aanvallende middenvelder, een positie waar we nog iemand voor zoeken ?”

Blijft Vairelles, dan is het spelersbudget op. In dat geval blijft de deur dicht voor Karel Snoeckx, die twee maanden geleden te horen kreeg wat hij kon verdienen, daar vorige week geen genoegen mee nam, maar afgelopen weekend opnieuw met de club praatte. Bij een vertrek van Vairelles heeft de zoektocht naar een creatieve middenvelder prioriteit. Ook op de linkerflank kan Lierse na de blessures van Snelders (één maand onbeschikbaar) en Ernandes (twee maanden out) nog iemand gebruiken naast Mark Eberle. In de eindronde toonde rechterflankverdediger De Corte dat hij ook links uit de voeten kan, terwijl ook middenvelder De Witte (vorig jaar in de vierde klasse) in de eerste week veelbelovend presteerde op de linkerflank. Met het beschikbare materiaal hoopt Lierse op een seizoen zonder al te veel degradatiezorgen. De naam van de nieuwe shirtsponsor wordt niet verwacht voor de competitiestart.

GF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier