Waar heb je Boldiszar leren kennen ?

“Op de Parkfeesten vorig jaar in Brasschaat. Mijn beste vriendin is goed bevriend met Kristof Snelders en zo hebben we elkaar voor het eerst ontmoet. Daarna ben ik een paar matchen gaan kijken en zo is alles stillekes aan gegroeid. Het was voor mij allemaal nieuw. Ik had al enkele Belgische vriendjes gehad, maar die waren altijd zo direct. Terwijl Bodi heel lief en attent was, met bloemetjes afkwam, de deur openhield… Na een wedstrijd bracht hij me eens naar huis en normaal proberen de jongens dan wel iets, maar hij bleef heel gewoon en terughoudend. Dat trok me zo in hem aan.”

Beschrijf hem eens ?

“Hij is heel betrouwbaar, lief en eerlijk. Als je met een probleem zit, kan je steeds bij hem terecht. En hij heeft een prachtig lichaam, natuurlijk. Minpunt is zijn ongelooflijke vergeetachtigheid. Elke dag vergeet hij wel iets : zijn portefeuille, zijn gsm… Maar als dat zijn enige minpunt is, valt het goed mee, hé ?”

Heb je koosnaampjes voor hem ? Boldiszar is nogal lang.

“Ik zeg bijna altijd Bodieke. En als ik berichtjes stuur dan begin ik met baby, sweetie of schattie. Hij noemt mij meestal girlie. In het begin was het wel even aanpassen om altijd in het Engels te praten. Want in feite verstaat hij heel goed Nederlands. Hij vertikt het gewoon om het te spreken, want hij kan het. Ik denk dat hij nog te veel twijfelt.”

Ben je makkelijk jaloers ?

“We laten elkaar veel vrijheid, hij mag gerust met vrienden alleen op stap gaan. Maar als hij gsm-berichtjes krijgt van andere meisjes, weet ik toch graag van wie ze komen. Dus ben ik soms wel eens gezond jaloers. Neen, in feite hebben wij een zeer open, eerlijke en fijne relatie. Ik ben eigenlijk nooit echt geïnteresseerd geweest in voetbal. Toen ik Bodi voor het eerst ontmoette, vroeg ik hem of hij lang in België zou blijven, of dat hij misschien even op bezoek was. Ik had er echt geen idee van dat hij profvoetballer was. En hijzelf zei natuurlijk niets.”

Merk je iets aan hem als hij slecht gespeeld heeft ?

“Jaja ! Dan is hij heel stil en dan gaan we na de wedstrijd meteen weg. Maar na een uur of twee gaat dat weer over, dan relativeert hij alles. Ik probeer dan gewoon even te zwijgen. Voor de match geef ik hem altijd een kruisje op zijn voorhoofd. En zelf scheert hij zich nooit op de dag van een wedstrijd. En hij wil enkel spaghetti voor de match, natuurlijk.”

Helpt hij veel in huis ?

“Alleen het hoognodige. Uit zichzelf zal hij niet veel doen, maar als je hem iets vraagt, schiet hij wel in actie. Voorlopig vind ik het een beetje normaal dat ik in huis het meeste doe, want ik ben veel thuis en hij moet veel weg.”

Wat heb je gestudeerd ?

“Ik heb net mijn diploma marketing behaald. Maar ik voelde me op mijn 21ste nog wat te jong om ergens vast aan de slag te gaan. Dus besloot ik een jaartje tussendoor te nemen. Omdat ik toch graag iets bij wou studeren, volg ik nu studies vertaler-tolk in het Hongaars. Omdat ik Bodi graag in zijn moedertaal wil verstaan en omdat we binnenkort, met Kerstmis, naar Hongarije gaan, waar ik zijn familie zal ontmoeten. Naast die studies doe ik promotie- en modellenwerk om toch een centje te verdienen. Niet dat ik echt een carrière ambieer in die wereld, maar voorlopig is het gewoon een leuke bijverdienste. In ieder geval vindt hij het modellenwerk plezanter dan dat promotiewerk. Want daar moet je meestal in een strak pakje ergens in een discotheek staan. Ik kan me inbeelden dat zoiets storend is voor de vriend.”

door Matthias Stockmans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier