Levante UD

trainer Paco López – 19/09/1967

? Hij is een van de zeldzame aanhangers van een Super League. Op voorwaarde dat de kleine clubs daar geen schade van ondervinden.

? Tot 2018 was hij onbekend bij het grote publiek. Nadat hij ongeveer 250 matchen coachte in tweede klasse kreeg hij eindelijk zijn kans in eerste.

? De oud-aanvaller heeft nooit echt geschitterd in La Liga. Zijn beste seizoen sloot hij in 1997/98 met 16 goals in de derde klasse bij Castellón.

transfers

In

Roger Brugué (Gimnastic de Tarragona), Enric Franquesa (Villarreal CF), Roberto Soldado (Granada CF).

OUT

Cheik Doukouré (CD Leganés), Toño García (SD Eibar), Arturo Molina, Ruben Rochina.

smaakmaker José Luis Morales

José Luis Morales, trouwe clubspeler sinds 2012, lijkt elk jaar beter te worden. De Spanjaard voetbalde tot zijn 24e in amateurclubs en moest aanvankelijk op de toppen van zijn tenen lopen. Op zijn 33e is Morales echter een van de meest trouwe soldaten van de Granotes. De komst van Paco López in 2018 betekende een totale transformatie voor de aanvaller, die op zoek was naar een systeem dat hem precies paste.

Morales, bijgenaamd El Commandante, vanwege van de militaire groet die hij brengt als hij scoort, is de steunpilaar van de offensieve omschakeling binnen de ploeg. Zodra hij afhaakt en de bal in zijn voeten krijgt, vraagt iedereen rondom hem de bal, met als enig doel ruimte te creëren zodat hij op de helft van de tegenstander kan exploderen. Ondanks zijn dertien doelpunten en vier assists was het afgelopen seizoen getalsmatig niet zijn beste, maar de aanvaller heeft nog nooit zoveel verantwoordelijkheid in de wedstrijd gehad. De vraag is of hij genoeg sleutels in handen heeft om de toegang tot Europa te forceren.

Levante UD
Paco López
Paco López© EFE
José Luis Morales
José Luis Morales© BELGAIMAGE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier