Marc Coucke speelt een gevaarlijk (dubbel) spelletje.

Je moest in december 2017 geen boekhoudkundig wonder zijn om te beseffen dat Marc Coucke op een dag in de problemen zou komen door zijn betrokkenheid bij KV Oostende. Door zich te omringen met Wouter Vandenhaute, die trouwens het spelersmakelaarskantoor Let’s Play runt, heeft Coucke alleen maar het imago versterkt van een club met twee gezichten.

RSC Anderlecht mag dan voorlopig wel een positief advies van de Licentiecommissie gekregen hebben, dat heeft Waasland-Beveren nog meer gesterkt in zijn overtuiging om de licentie van paars-wit in vraag te trekken. De Waaslanders worden gesteund door KV Oostende en Virton. De drie clubs beroepen zich op het gezonde verstand en op het reglement, dat elke vorm van ‘beïnvloeding’ bij een kandidaat-club voor een licentie verbiedt.

Marc Coucke lijkt dat vreemd genoeg niet te weten. Door zijn rol in de verkoopsonderhandelingen van KV Oostende speelt hij een gevaarlijk (dubbel) spelletje. Coucke eist 6,2 miljoen euro, een schuld die de kustclub nog altijd bij hem heeft open staan, op en verhindert daarmee een deal die de toekomst van KVO kan veiligstellen en de club een licentie kan opleveren.

Het is een zaak waar veel geld mee gemoeid is en die Coucke best niet onderschat. Want de RTBF kwam afgelopen zondag te weten dat Virton naar het Belgisch Arbitragehof voor de Sport trok om de vernietiging te vragen van de actuele licentieprocedure.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier