Van een politicus mag je toch verwachten dat hij eerlijkheid hoog in het vaandel draagt. Dat hij vermijdt om leugens te vertellen en nóóit meedoet aan valsheid in geschriften. Helaas gelden er blijkbaar andere regels in Lier. Hier volgt een aantal leugens en oneerlijkheden van Marleen Vanderpoorten en haar vrienden.

1. Het befaamde A4-document (in verband met de veiligheid) komt niet van binnenlandse zaken maar van de brandweercommandant, die een hevige supporter van Lyra is. Het bedrag van 2,5 miljoen euro klopt niet. Het gaat hem zelfs om minder dan 500.000 euro.

2. Dit document mag niet door Lierse ingekeken worden net zoals het dossier van Ernst & Young. Waarom ? Overduidelijk : het stadsbestuur wou naar de media meer schulden aantonen (die er niet zijn !).

3. Ook haalt Vanderpoorten geregeld aan dat Lierse niet wíl samenwerken met Lyra. Ook niet waar want hoeveel ex-Liersespelers spelen bij Lyra dankzij ons ?

4. Lyra krijgt wel een doorgeeflening voor zijn velden in Vremde en krijgt waarschijnlijk ook nog eens geld voor de terreinen aan de Hoogeveldeweg. Deze locatie heeft het ook al grátis gekregen via het OCMW.

5. Pretentie heeft Lyra wel : versterking wil het gratis.

6. Als stadsbestuur moet je wel de intentie hebben om neutraal te zijn, maar als je zondag naar Lyra gaat kijken, zie je daar wel veel bekende gezichten, zoals LouisWeckx (VLD-voorzitter in Lier), de heer Morrens (brandweercommandant), KoenBreughelmans (CD&V en toekomstig schepen)… Moeten we verder gaan ?

7. Men verwijt Lierse dat het slordig omspringt met zijn geld, wat gedeeltelijk waar is maar Lyra heeft al een bouwaanvraag gekregen zonder dat het over de centen beschikt. Waar zit de rechtlijnigheid ?

8. Lyra wil niet bij ons komen spelen vanwege de weinige supporters, maar heeft wel het lef om aan te kondigen dat het een nieuw stadion wil met 4000 plaatsen. Kostprijs : twee miljoen euro. Wie gaat dat bedrag ter beschikking stellen ?

9. Wie gaat er elke week gratis naar Lierse ? PatrickTersago, Marleen Vanderpoorten, WalterGrootaers… Met daarbij nog eens gratis eten ! Aan CD&V-kant weigert men naar Lierse te komen kijken !

10. Het is overduidelijk dat de stad Lierse weg wil om zo de weg vrij te maken voor Lyra.

Kortom : jullie hadden vorige week gelijk dat de politiek in Lier echte dorpspolitiek is. En helaas ten voordele van Lyra…

Vincent Stockman, Lier

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier