Van Acker ter discussie bij Lierse, kopte Het Nieuwsblad vorige donderdag. “De kritische uitlatingen van de trainer na de wedstrijd tegen Sint-Truiden zijn bij voorzitter Gaston Vets in slechte aarde gevallen”, aldus de krant. “De trainer wist waar we mee bezig waren en kende onze doelstellingen”, wordt Vets geciteerd. “Vandaar dat ik het niet had verwacht.”

Maandagavond bogen het Lierse bestuur en trainer Regi Van Acker zich samen over het voorbije sportieve seizoen, het financiële plaatje en de nabije toekomst. Op die vergadering moest tenslotte blijken of er nog voldoende vertrouwen was tussen de trainer en de voorzitter om ook volgend jaar door te gaan. Van Acker heeft nog een contract tot 2003.

Waarom zo ontevreden, mijnheer Vets, want had u zelf niet een overgangsjaar aangekondigd ? “De doelstelling was 42 punten halen. Dat is niet gelukt, verre van zelfs. Dus ben ik niet tevreden. De trainer heeft deels gelijk als hij veel tegenslag inroept. Maar niet helemaal. Je wordt ook nooit met veel geluk kampioen en je eindigt niet door pech onderin. Alles welbeschouwd zat er ondanks de tegenslag meer in dit ploegje dan eruit kwam. De oudere spelers, die de jongeren moesten bijstaan, brachten niet wat van hen verwacht werd.”

Dat ligt zowel aan de trainer als aan de spelers, aldus Vets. “Alleen de cijfers tellen. Wat de trainer goed deed, was een aantal jongeren meerwaarde geven. Hij kan absoluut niet klagen : ik ken weinig voorzitters die in dergelijke omstandigheden hun trainer zo zouden verdedigen als ik het afgelopen jaar deed.” Zeker sinds de thuisnederlaag tegen STVV (0-2) klikte het niet meer. “Daar deed hij uitspraken die mij heel zwaar op de maag liggen. We stippelden samen een lijn uit, een heel jaar was er een open geest tussen bestuur en trainers. We spraken af dat we volgend jaar opnieuw met jonge spelers door willen gaan, bijgestaan door enkele ouderen. Dat trok hij nu plots in twijfel, hij noemde de ploeg veel te jong. Dat stoorde mij enorm. Ook de lijst van acht spelers die beter vertrekken, is samen met hem opgesteld. Het is niet zo dat wij hem die hebben opgedrongen, hij had inspraak.”

Oudere spelers die weg moeten, zijn vaak ook de duurdere contracten. Heeft Lierse financiële problemen ? Vets : “Nee. Lierse staat er financieel beter voor dan in een recent verleden. Het beschikt over een gezonde basis. Lierse heeft ook geen schulden. Iemand als Stein Huysegems moet dus niet weg. Het màg als er veel geld betaald wordt, maar anders houden we hem met plezier hier.”

Wat is uw doel voor volgend seizoen ? Vets : “Een plaats in de linkerkolom, tussen de zevende en de tiende plaats. Lierse moet weer meetellen in de competitie.”

door Geert Foutré,

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier