Erg snel besliste Liersevoorzitter Chris De Nijn vorige week om niet in beroep te gaan tegen het besluit van de licentiecommissie om Lierse geen Europese licentie toe te kennen. “De voorwaarden voor een Belgische en een Europese licentie waren aan mekaar gekoppeld”, licht De Nijn zijn keuze toe. “Gaan we in beroep voor het niet toekennen van de Europese licentie, dan werkt dat beroep ook opschortend voor de Belgische licentie die we net probleemloos kregen na een moeilijk jaar. Willen we dat dossier helemaal op de helling zetten ? Ten tweede ga ik als advocaat niet automatisch in beroep tegen een volgens mij gerechtvaardigd vonnis. Vorig jaar hadden we wél argumenten om in beroep te gaan, nu niet.

“Het is niet zo dat wij Europa niet in willen, we kunnen gewoon niet. Geen enkele revisor zal een positief verslag maken op basis van onze jaarrekening van 30 juni 2004. Die sloten we af met een negatief eigen vermogen. Met andere woorden : waren we vorig jaar géén vzw maar een gewone vennootschap, dan gingen we failliet. Bovendien wil ik komaf maken met die aanslepende onduidelijkheid over de financiële situatie van Lierse.”

Op de sponsoravond van 2 mei kreeg de voorzitter geen negatieve reacties. Dat de spelers ontgoocheld reageerden, neemt hij met een korrel zout. “Welk recht heeft een team dat in de terugronde 10 punten op 42 haalde op Europees voetbal ?” De Nijn wil eerst de werking op punt stellen na de hervorming van de raad van bestuur, waarin nu nog vijf mensen zetelen : naast de voorzitter ook Leo Theyskens, twee andere vertegenwoordigers uit de investeerdersgroep en veiligheidsverantwoordelijke Paul Possemiers, enige overblijvende uit de vorige raad van bestuur. De relaties met de stad zijn nu goed. Daardoor kan straks de accommodatie aangepast worden aan de veiligheidsnormen die Europees gelden : nieuwe lichtmasten, extra nooduitgangen, extra sanitair. De Nijn bekwam dat de stad de geplande subsidie van drie keer 200.000 euro in een eenmalige subsidie omzette : “Opdat de stad ineens zeker weet dat het stadion helemaal veilig is. De werken werden toevertrouwd aan een ingenieursbureau, dat ze na het seizoen zal uitvoeren. Verder krijgen we zoals beloofd drie jaar uitstel van terugbetaling van het geleende kapitaal, behalve de jaarlijkse interesten.” Qua budget maakt De Nijn zich sterk dat Lierse ook na de sanering volgend jaar het huidige budget (5,4 miljoen euro) rond kan krijgen. Dat kan door het aflopen van een aantal dure spelerscontracten. “We zullen wel investeren in twee spitsen en een aanvallende middenvelder om een ploeg te hebben die sterker is dan die van dit jaar en in normale omstandigheden mee kan dingen tussen plaats zes en negen.” (GF)

GF

‘Welk recht heeft een team dat in de terugronde 10 punten op 42 haalde op Europees voetbal ?’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier