Lierse Kempenzonen

Sterktes & zwaktes

Lierse moet het hebben van het collectief en daar is de hele spelersgroep van doordrongen. Vorig seizoen werd te vaak vanuit de reactie gevoetbald en trainer TomVan Imschoot wil nu de omslag maken naar iets dominanter voetbal. Maar is deze spelersgroep wel bij machte om het tempo van een wedstrijd te bepalen?

Ambitie

In de top zes eindigen en de thuisreputatie opkrikken door beter te doen dan de vijf overwinningen van vorig seizoen.

Analyse

Indien we de B-ploegen niet meetellen is Lierse de enige club die niet aan het infuus hangt van een buitenlandse investeerder. Maar dat belette Lierse niet om enkele knappe transfers te realiseren zoals die van Libert, Teunckens, Tarfi en Rocha om het onverwachte vertrek van basisspelers Schuermans, Hendrickx en Swinnen te compenseren. Het bestuur hield zich aan zijn stelregel om voor 95 procent Belgisch in te kopen en het gros van zijn kern bij de start van de voorbereiding op stal te hebben.

Lierse Kempenzonen

Lierse komt van heel ver. In het seizoen 2019-2020 eindigde geel-zwart pas dertiende in Eerste Amateur en mocht het alsnog promoveren omdat andere clubs geen licentie kregen. Aangezien de heropbouw nog jaren kan duren, blijven de ambities beperkt. Die boodschap moet nog doordringen bij een deel van de aanhang waarvan het verwachtingspatroon niet overeen komt met de realiteit. Zich niet laten opjagen door die nostalgische zielen en een economisch verantwoord beleid blijven voeren, wordt wellicht de moeilijkste opdracht van CEO Torreele en voorzitter Van Thillo.

Vorig seizoen werd ervoor gekozen om de club te stabiliseren in 1B en nu willen de Pallieters weer een stap vooruit zetten. Na een zevende en vijfde plaats in zijn eerste twee seizoenen als trainer van Lierse mikt Van Imschoot met twaalf ploegen in plaats van acht in 1B nu op een… zesde plaats.

In/out

In

Sebastiaan Brebels (Akureyri, Isr), Maxime De Bie (KV Mechelen), Jarno Libert (RWDM), Joedrick Pupe (Winkel Sport), Leonardo Rocha (Eupen), Mehdi Tarfi (Deinze), Jens Teunckens (RKC Waalwijk, Ned), Daan Vekemans (OH Leuven)

OUT

Hakim Abdallah (?), Scott Bitsindou (Livingston, Sco), Jonathan Hendrickx (Wezet), Jesse Kieboom (?), Jordi Liongola (RAAL La Louvière), Kenneth Schuermans (Deinze), Thibeau Swinnen (Thes Sport), Joppe Vannuffelen (?), Yvan Yagan (?)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier