ADRES Lispersteenweg 237, 2500 Lier

TEL. 03 480 13 70

WEBSITE www.lierse.com

E-MAIL info@lierse.com

TWITTER @lierse

FACEBOOK K. Lierse S.K.

VOORZITTER Maged Samy (Egy)

MANAGER Roel Rymen

TECHNISCH ADVISEUR Ahmed Hossam (Egy)

STADION Herman Vanderpoortenstadion

CAPACITEIT 14.538

SPONSOR(S) Wadi Degla

BUDGET wordt niet bekendgemaakt

STERKTES & ZWAKTES

De conclusie na vorig seizoen, een campagne waarin Lierse nooit meedeed voor de titel, was dat het met jong talent alleen niet lukt. Met een meer defensieve organisatie kon Eric Van Meir na het ontslag van Younes Zerdouk alsnog een mooie reeks neerzetten. Op dat elan wil Lierse komend seizoen verder gaan. De aanwinsten Frans en doelman Vanhamel moeten achterin voor meer leiderschap zorgen zodat Lierse straks nog makkelijker de nul kan houden. Van daaruit kan dan gerekend worden op een individuele flits van Kasmi of Masika. In de spits is Lierse wel zijn sluipschutter kwijt: Velikonja was in zijn eentje goed voor 25 goals. Om dat verlies op te vangen, wil Van Meir straks uitpakken met een tweespitsensysteem waarin De Belder en Joachim elkaar moeten aanvullen. Beide aanvallers bewezen vorig seizoen dat ze het doel ook weten staan.

VEDETTE

Voor de supporters zal de terugkeer van Frans ongetwijfeld dé transfer van deze zomer zijn. De centrale verdediger komt uit de jeugdopleiding en ontpopte zich na zijn profdebuut in 2006 al snel tot publiekslieveling. Na twee jaar in Schotland (Partick Thistle) keert hij nu als rijpere verdediger terug naar het Lisp. Puur sportief gezien mag ook wat verwacht worden van Aurélien Joachim, broer van wielrenner Benoît Joachim, die weggekaapt werd bij WS Bruxelles. De Luxemburgse international maakte twee jaar geleden al eens indruk in een oefenpot tegen België, toen hij prachtig scoorde met een afstandsschot.

TRAINER

Eric Van Meir (48) krijgt na zijn bemoedigende overname in de loop van vorig seizoen de kans om zich verder te ontplooien als T1. De gewezen Rode Duivel krijgt met Chris Janssens (T2) en Nico Van Kerckhoven (talentscout) twee generatiegenoten naast zich. Maar ook ex-voetbalvedette Mido kijkt mee over de schouder. Het discours van allen luidt dat Lierse zijn frivole voetbal even achterwege zal laten en kiest voor meer realistisch voetbal.

AMBITIE

Maged Samy kreeg de voorbije seizoenen de kritiek te weinig op de club te zijn. De eigenaar van Lierse beloofde daar dit seizoen verandering in te brengen. Promotie naar eerste klasse is de uitgesproken ambitie.

IN

Dylan De Belder (Waasland-Beveren), Aurélien Joachim & Mike Vanhamel (WS Bruxelles), Frédéric Frans (Partick Thistle, Sch), Jonas Vinck (VW Hamme), Amr Barakat (Maar El Masaka, Egy), Mostafa Galal (Wadi Degla, Egy), Faysel Kasmi (Omonia Nicosia, Cyp), Ayub Masika (KRC Genk), Thomas Wils (Haladás, Hon), Kyriakos Mazoulouxis (Aris Saloniki, Gre)

OUT

Etien Velikonja (Olimpia Ljubljana, Svn), Antwi Richard (einde contract), Paul van der Helm (Fortuna Sittard, Ned), Jorn Brondeel (NAC, Ned)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier