Bij zijn aantreden stelde Leo Theyskens verbaasd vast hoe het voetbal in vergelijking met de zakenwereld een enorm gemediatiseerde wereld is. “Na een beslissing komen er zevenhonderd reacties, ook van binnenuit.” Om hem toe te laten de afstand te houden die hij zich in het begin voornam te houden, werd vorige woensdag Terry Verbiest (ex-VRT, -VTM, -VT4 en -TV Brussel) aangesteld als enige woordvoerder namens K Lierse SK. De details van de overeenkomst die volgens Verbiest minstens voor de rest van dit seizoen loopt, moeten nog worden afgesloten. Meteen komt een eind aan de open communicatie tussen bestuur en buitenwereld : voortaan is de immer bereikbare manager Danny Aras (die zelfs op het clubforum regelmatig toelichting gaf bij bepaalde items) niet meer bereikbaar. “Behalve om nog samen een pint te gaan drinken.” Dat Lierse schrok over de commotie rond de twee al dan niet vermeende kandidaat-investeerders uit buitenlandse clubs, noemt Arras “de druppel die de emmer deed overlopen nadat we al een paar keer vanuit bepaalde media waren getackeld. Maar we liepen tevoren al met het plan rond de communicatie over te geven aan specialisten terzake. Dat zijn wij niet.”

Verbiest is dat wel. Als voormalig journalist geeft hij via zijn eigen bedrijf vooral mediatraining aan bedrijven. Hij ontmoette Aras en Theyskens via zijn vriend Walter Grootaers bij zijn favoriete club in zijn voormalige woonplaats. Verbiest wil als volwaardig woordvoerder van alles op de hoogte zijn : “Ik wil niet alleen weten wat ik wel mag zeggen, maar ook wat ik niet mag zeggen.”

De contacten tussen Lierse en Verbiest namen vorige maandag concrete vorm aan, zegt de nieuwe woordvoerder. “Dit kadert in de verdere professionalisering die Leo Theyskens wil doorvoeren. Tevoren deed zowat iedereen bij Lierse aan communicatie : ik had soms de indruk dat de pers het hele telefoonboek van de club ter inzage had. In een goeie organisatie houdt iedereen zich met zijn corebusiness bezig : een voorzitter zit voor, een manager managet, een woordvoerder voert het woord. Ik heb hen ook gezegd dat ze op dit moment niet over andere dingen dan het sportieve mogen praten. Alleen het behoud telt. Wat er aan de hand was met de mogelijke kandidaat-investeerders ? Mijn enige antwoord is dat we daar voorlopig geen mededelingen over doen. Op dit moment vind ik dat ook goed, ik hoop dat iedereen binnen de club zich daar aan houdt. Anders sta ik voor schut.”

GF

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier