De verrassende winnaar van de vorige Ronde van Vlaanderen, Nick Nuyens, zal zijn titel in de vernieuwde Ronde niet kunnen verdedigen. Een gesprek met een van de interessantste renners uit het peloton.

Italiaanse mode

“Ik hou wel van kleren, maar het is niet zo dat ik elke week ga shoppen. Laat ons zeggen dat ik een à twee keer per jaar kleren ga kopen. Meestal doe ik dat hier in de buurt, bij Mackens in Heist-op-den-Berg. Er is een ruime keuze en er zijn zowel sobere stukken als meer originele kledingstukken te vinden. Ik word er telkens geholpen door iemand van de winkel, die weet wat ik zoek en die elke keer weer leuke combinaties voorstelt. Al luister ik daarvoor ook wel naar mijn vrouw. Vandaag loop ik in trainingspak rond, maar eigenlijk ben ik helemaal weg van de Italiaanse mode. Een merk zoals Cycle bijvoorbeeld. Dat houdt enigszins het midden tussen zeer moderne stukken en meer vintage stukken, die een soort geschiedenis in zich dragen. Ik heb een hele hoop schoenen. Nu ook geen tachtig paar, maar toch. Ik wil me wel wat onderscheiden, zonder te overdrijven. Een echt lievelingspaar heb ik niet, maar ik heb enkele jaren geleden wel een paar van DSquared 2 gekocht en dat leverde me toch al tal van complimentjes op. Het belangrijkste voor mij is dat er iets speciaals aan is, maar ook weer niet te veel. En ze moeten ook wel een tijdje meegaan natuurlijk.”

Een goeie beat

“Ik ben dol op muziek, maar heb geen echt lievelingsgenre. Als ik uitga, houd ik wel van een stevige beat. Trance, dance, noem maar op. Naar concerten of discotheken ga ik niet, daar heb ik geen tijd voor. Nu ja, ik heb die tijd wel, maar het valt niet te combineren met mijn leven als profwielrenner. Ik koop nog wel cd’s, maar ik luister toch vooral via mijn iPod Nano. Een heel kleine en erg handige mp3-speler. Ik ben wel fan van het Applemateriaal. Of ik ook weleens naar muziek luister tijdens de training? Dat gebeurt weleens als ik alleen train, ja. Echt veel effect op mijn pedaalslag heeft het niet, al merk ik wel dat ik de trage nummers meestal snel doorspoel.”

Monospace

“Ik ben een autoliefhebber, maar geen autokenner. Daarvoor ben ik er te weinig mee bezig. Ik rijd al enkele jaren met een Audi Q7, maar we hebben thuis ook een Nissan Evalia. Met zeven plaatsen en veel kofferruimte is dat immers een uiterst handige wagen voor ons gezin. Ik heb drie kinderen, de jongste is een jaar oud, de oudste is er drie. We hebben voldoende plaats nodig om iedereen veilig te installeren en tegelijkertijd ook een heleboel materiaal op te slaan.”

A La Carte

“Als ik al ergens op moet letten, dan is het dat ik niet te vaak op restaurant ga. Tijdens het seizoen kan ik het me echt niet permitteren, maar voor mij is er niets leuker dan samen met vrienden uren aan een stuk op restaurant te zitten. Dat vind ik veel leuker dan de beste discotheek. Een restaurant dat ik overigens warm kan aanbevelen, is A La Carte in Heist-op-den-Berg. Ik denk dat de chef zowat de jongste chef-kok van het land is. Hij is 23 en echt een superkerel. Hij tovert onwaarschijnlijke dingen op je bord. Ik weet zeker dat hij een mooie toekomst voor zich heeft. Je kunt er terecht voor een snelle hap, maar hij stelt je vaak een uitgebreid menu voor. Hij is gepassioneerd door zijn vak en schotelt je dan ook een bord voor op dezelfde manier als een artiest die zijn nieuwste werk onthult. Hij verwent niet alleen je smaakpapillen, ook je ogen worden verwend met de prachtige creaties die hij telkens weer op je bord weet te brengen. Naar Aan Tafel, het tweesterrenrestaurant van tv-chef Luc Bellings in Hasselt, ga ik ook weleens graag. Hij is een fervent wielerliefhebber, wat maakt dat we er telkens als koningen ontvangen worden. Zowel op het eten als op de locatie valt er niets aan te merken.”

Communicatie en marketing

“Ik ben een man van het verstand en de rede. Ik denk steevast grondig na voor ik iets onderneem. Mijn naasten zijn veel belangrijker voor mij dan eender welke materiële zaken. Ik ben een bescheiden jongen, mijn ouders hebben me de waarde van geld altijd heel goed bijgebracht. Ik weet dat het snel voorbij kan zijn. Dat besef heeft me in het begin van mijn carrière echt geholpen. Ik heb trouwens marketing en communicatie gestudeerd in Leuven en ik heb er dan ook nog een heleboel vrienden. Mijn studententijd was echt een heerlijke periode. Naast het wielrennen ben ik gek op tafeltennis en voetbal, twee sporten waarin ik lange tijd actief was. Ik ben fan van Anderlecht, ook al ken ik een scout van AA Gent en is Jelle Van Damme de neef van mijn vrouw.”

DOOR JULIEN BROQUET

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier