Geboorteplaats en -datum?

Antwerpen, 7 juni 1956.

Welke sporten beoefen je zelf?

Ik heb een abonnement op de fitness en ga er ongeveer twee keer per week langs. Niet om aan krachttraining te doen, maar ik volg de lessen die er aangeboden worden, BBB ( billen, buik en benen, nvdr) bijvoorbeeld. In mijn jeugd was ik niet echt happig om te sporten, tot wanhoop van mijn moeder die vond dat ik meer moest bewegen. Ook in de turnles haalde ik nooit echt hoge scores. De ommekeer is voor mij pas gekomen begin jaren tachtig, met de opkomst van aerobic, de video’s van Jane Fonda en zo. Ik heb ook wel nog een tijdje getennist, maar ben gestopt wegens een peesontsteking. En een echt goede tennisster is er ook niet aan mij verloren gegaan … ( lacht)

Welke sporten volg je passief?

Als tiener ging ik regelmatig naar Beerschot kijken, vooral naar de topwedstrijden en naar de derby’s. Met een groep vriendinnen stonden we altijd op een vaste plek in de staantribune. In het begin vonden de omstanders zo’n groep meisjes misschien wel vreemd, maar op de duur hadden ze ook door dat we er iets van kenden en niet kwamen kijken voor de mooie benen van de voetballers. Tegenwoordig ga ik wel niet meer naar het voetbal. Beerschot is Germinal Beerschot geworden, en dat is toch niet hetzelfde. En met mijn ogen die toch een stuk verslechterd zijn, kan ik een wedstrijd beter op televisie volgen. Toch blijft het een droom om ooit eens een wedstrijd op het WK voetbal te zien.

Welke sporters heb je al ontmoet?

Marc Wilmots en Ulla Werbrouck zijn ex-sporters die ook verkozen zijn geweest in het parlement. Werbrouck heb ik een paar keer geïnterviewd. Toen ik haar aan het begin van haar parlementair mandaat vroeg wat ze wou verwezenlijken, antwoordde ze dat ze in het begin vooral veel wou rondkijken en bijleren. Ik vond dat een verstandig antwoord. Ik heb de indruk dat het Vlaams Parlement, waar ze nu zetelt, meer haar ding is. Ze komt niet zo vaak tussen in de plenaire, maar als ze dat doet, dan zegt ze meestal wel verstandige dingen.

Bij welk sportmoment kreeg je kippenvel?

De Wimbledonfinale tussen Björn Borg en JohnMcEnroe in 1980. De vierde set eindigde met een tiebreak van 18-16! Ik zat te kijken op tv, maar mijn moeder wou eigenlijk naar iets anders kijken. Ik zei tegen haar dat de wedstrijd bijna gedaan was, maar die twee bleven maar bezig… S

Bregt Vermeulen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier