Linkervoet speelt Neuer parten

© BELGAIMAGE

Zit Bayern München door de nieuwe voetbreuk van doelman Manuel Neuer met een medisch probleem opgescheept?

Vorige week dinsdag zette dokter Ulrich Stöckle een plaatje in de linkervoet van Manuel Neuer (31), waardoor de aanvoerder van Bayern München pas in 2018 opnieuw in actie komt. Het is een stevige sportieve aderlating voor Carlo Ancelotti,want doublure Sven Ulreich geeft niet altijd een zelfverzekerde indruk als meevoetballende goalie. Het is ook meteen de volgende aflevering in een blessuresoap die begon in maart dit jaar.

Toen onderging de 74-voudige Duitse international, die in 2011 voor 30 miljoen euro werd overgenomen van Schalke 04 en nog onder contract ligt tot 2021, ook al een chirurgische ingreep aan diezelfde voet. Een schroef volstond. Relatief snel maakte Neuer zijn rentree. Te vroeg, zo bleek, want in de terugwedstrijd van de verloren kwartfinales van de CL tegen Real Madrid raakte Neuer opnieuw geblesseerd. Toen werd er gekozen voor gips. Het maakte dat de routinier in mei op krukken getuige was van de titelwedstrijd, en drie weken later op zijn eigen huwelijk rondpikkelde.

Eind augustus keerde Neuer terug onder de lat, tot vorige maandag het middenvoetsbeentje het begaf op training. Sinds maart kwam de goalie enkel in actie tegen Mainz, Hoffenheim en Werder Bremen (Bundesliga) en in het CL-treffen thuis tegen Anderlecht. ‘Dit nieuws doet ons waanzinnig veel pijn’, zo luidde de officiële reactie van voorzitter en clubicoon Karl-Heinz Rummenigge.

De grote vraag luidt echter of bij Neuer eerder dit jaar alles medisch wel goed werd opgevolgd en uitgevoerd? En wat de gevolgen kunnen zijn van deze nieuwe ingreep. Want zal het dunne en amper tien centimeter lange plaatje standhouden op zijn leeftijd, in de wetenschap dat keepers het vooral moeten hebben van hun explosieve bewegingen en sprongkracht? Wie treft er schuld bij de Duitse recordkampioen? Keerde Neuer te snel terug? De interne discussies zijn groot, naar buiten uit wordt alles – zoals gewoonlijk – ontkend.

FRÉDÉRIC VANHEULE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier